Stara Gwardia
![]() |
|
CZy ktoś szył taką sukienkę? http://www.dornbluth.co.uk/?page=shop/flypage&product_id=492
Pogromca spamerów
![]() |
|
jaka ona piekna ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie szyłam jeszce ale....mam taki zamiar ale to dopiero w przyszłym roku
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Podobny model widziałam w którejś karnawałowej Burdzie. Chyba dałoby się też zmodyfikować wykrój, którejś z sukni ślubnych.
Jeżeli szycie strojów karnawałowych można porównać do tego co zaprezentowałaś to właściwie coś podobnego popełniłam, należałoby oczywiście zmienić tkaniny ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-08-17 11:59:16 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rycerz jest nieziemski! ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
|
Administrator
![]() |
|
Hehe świetne foto ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super! Paluszek jak najbardziej jest na miejscu ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Witam
Piękna suknia szyje stroje średniowieczne.Niestety jeszcze nie mam zdjęć w galerii ale poprawie się.Stefo nie jestem specjalistką ale może będę mogła pomóc. Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Byłoby super. Tak się zastanawiałam ile wogóle tkaniny na taką suknię trzeba. ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
|
Stara Gwardia
|
|
Powiem Ci tak zużycie tkaniny bardzo duże.Rzeczywiście suknia podobna była w Burdzie ale tutaj są bardzo duże kliny które są dość szerokie.Nie znam twojego rozmiaru ale rękawy potrzeba mniej więcej 2 metry tkaniny, przód tył z granatu to ok dwie długości tkaniny (ok 3m dla 38rozmiaru)i kliny boczne przy długości klina 1metr(2.5metra).A teraz błękit długość klina też zakładamy 1m 4 szt więc 5 metrów dodać trzeba jeszcze metr na obszycia i wykończenie rękawa które są podwójne .To tak w szybkim skrócie ale można uszczuplić szerokość klinów zyskując mniej tkaniny ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.