Stara Gwardia
![]() |
|
madzik tez uważam ze to forum to skarbnica wiedzy
![]() ![]() ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
tydea
napisała Artur wróce jeszcze do tych spodni.Czyli spinasz tyl nogawek tylko po to zeby klijentka widziala jaki bedzie efekt koncowy?? A skád wiesz potem ile zwezyc nogawki?No nie kumam Tak spinam min. z tyłu, po to żeby klienci widzieli jaki ma być efekt końcowy. Zobacz jeszcze raz drugie zdjęcie,które wkleiłem. Widnieje tam zaznaczona linia zwężenia spodni po tzw."siedzeniu"czyli podkrój i wzdłuż tylniej nogawki. Jak to zaznaczyć,zkąd taka odległość? Po upięciu wzdłuż tylniego kantu nogawki-od środka zaznaczam kredą ile jest upiete-po wyciągnięciu szpilek mamy zaznaczone kreski. Miedzy nimi przykładamy miarę krawiecką i odczytujemy wartość. Przenosimy na skraj tylniej nogawki na wysokości w miejscu gdzie wcześniej mierzyliśmy. Na zdjęciu mni. to widać. Mam nadzieję,że załapałaś o co chodzi. Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
OK czyli tylko tyl nogawki zwezasz? a przód nogawki zostawiasz niezmieniony.
Narysowałam szkic ,czy to o to chodzi.Np :glebokosc upięcia wynosi 5 cm to o te 5 cm zwezasz tyl nogawki na szwie wewnetrznym?Proszę zerknij czy dobrze zrozumiałam. --- Ostatnio edytowane 2010-09-23 10:30:28 przez tydea --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ach ci faceci,w domu przydają się do przymiarek(nie tylko),a na forum służą radą,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No faceci na tym forum sá wyjątkowi
![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
tydea-bardzo dobrze, tak tylko tył
przez 2 tyg nie będzie mnie bo mam kompa u "lekarza" pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj to czekamy na Ciebie
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam jestem nowa na tym forum ale bardzo mi się podoba
![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-03-05 02:04:08 przez Isana --- |
|
Administrator
![]() |
|
Isana a musisz je całe zmniejszyć czy tylko w pasie?? Chyba jednak będziesz musiała je popruć. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Możesz zrobić spódnicę dżinsową,http://www.jpdp.pl/forums/topic/156/sp-dnica-ze-spodni, albo torebkę, a jak jesteś o wiele szczuplejsza od chłopaka, to może spodnie dla Ciebie wyjdą jeśli zwęzisz po wewnętrznej stronie nogawek.Spróbuj najpierw sfastrygować i zobacz jak mniej więcej leżą. Ja w kryzysowych czasach tak robiłam i mogłam jeszcze trochę pochodzić w takich spodniach ![]() ![]() ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.