23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Uszyta jest świetnie. Wobec czego masz te mieszane uczucia? Czy przypadkiem nie w stosunku do rozcięcia /wycięcia/ na przodzie spódnicy? Bo ja - gdybym miała zgadywać - skupiłabym się właśnie na nim... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Zgadza się. W projekcie był szew na środku przodu i spiczaste rozcięcie; to wyokrąglone jest dużo słabszym rozwiązaniem... nie leży mi zupełnie.
Natomiast piękne jest wykończenie z dbałością o najmniejszy detal; doskonałe szwy, odprasowana aż miło popatrzeć, podszeweczka leży aż strach! tzn tak równiutko; dech zapiera. Dekolt świetny, kolor sukni wyśmienity - słowem wszystko pieknie, poza wycięciem... Tiul jest bombowy boszsz i kryty zamek z tyłu! no podziwiam! --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 20:44:51 przez brummig --- --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 20:45:45 przez brummig --- ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
|
udało mi sie dorwać szwagierke - załozyła sukienkę i mogłam zobaczyć ja wreszcie na człowieku no i troche lepiej mi z tym moim tworem, ale nadal jestem na siebie zła ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
NIe wiem dlaczego jestes niezadowolona z tej sukienki, fajny fason, uszyta bardzo ładnie i leży dobrze na szwagierce.
I nawet masz metkę z własnym logo, super! ________________________________________________________
|
|
|
Stały Bywalec
|
|
|
Cantara jestem Twoją fanką, zaglądałam kilka razy do Ciebie na bloga --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 21:16:16 przez joan --- ________________________________________________________
|
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
|
To nie jest zły pomysł żeby wywalić ten frak. Musze tylko przemyśleć to z technicznej strony jak wtedy zrobić z suwakiem. Materiału juz nie mam wiec raczej na dole musiałaby zostać podszewka i tiul...ale kiedyś w burdzie widziałam spódnice z tiulem własnie na wierzchu - zobacze jak oni to tam zrobili. Dzieki ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Przyłączam się do opinii Brumming.
Nie znam oryginału ale wszystko zrobiłas na najwyższym poziomie poza rozcięciem. Nie pasuje mi do tej kreacji. Sadzę,że byłoby duzo lepiej,może nawet doskonale wyglądałoby gdyby kończyło się na szwie łączącym spódnicę z górą? Mozna by zakończyc ten moment łaczenia kwiatem lub jakąś broszką? Widzę to tak ale wszystko pozostałe jest ...rewelką aaaa jeszcze...nie wywalaj fraka. Jest super. pamiętam, podobną sukienke z tafty mojej mamy. Bez tiulu ale na szeroką spódnicę nałożony- naszyty był podobny 'fartuch' jak ja to nazywam . Też był rozcięty w przodzie i wyglądało to super. Dodatkowo sukienka miała bolerko bo był to fason prosty,bez rękawów z suto marszczonym dołem. --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 21:43:53 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Na początku myślałam, że ten przód jest wadliwy. Ale na figurze wygląda już ciut inaczej. Moim zdaniem problem polega na tym, że góra z frakiem jest masywniejsza niż tiulowa spódnica, to wprowadza pewną dysharmonię. Jeśli zmarszczysz więcej tiulu, poły fraka będą go trzymać w ryzach, ale wycięcie z przodu będzie bardziej wypełnione i wróci równowaga.
To chyba najprostszy sposób na podkręcenie tej sukienki. W ogóle fajna jest i ciekawa i ładnie uszyta do tego. ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Nie wyrzucaj fraka. Może tak jak radzą Kora i Bruming rozetnij frak z przodu i zrób tak jak w prawdziwych frakach, czyli poły wychodzące z tali, Jeżeli wytniesz tylko wyokrąglenie, to poły będą bardzo mocno zachodziły na przód być może nawet zejdą się na środku przodu pod ładnym kątem i będzie to wyglądać dobrze albo tiul będzie się "wypinał" na brzuchu --- Ostatnio edytowane 2011-08-06 05:36:18 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
|
Rano, jak tylko się obudziłam przeczytałam Wasze odpowiedzi. Zauważyłam, że w większości pojawia sie sugestia żeby rozciąć do końca spódnicę z tafty. Pokazałam mężowi, co mam zamiar zrobić, a on odpowiedział, że oczywiscie ze tak będzie lepiej i on nie wie czemu ja zrobiłam tak jak zrobiłam....eh ze tez nie powidział mi tego wczesniej - zanim zabrałam sie za wycinanie przodu - wtedy tez poprosiłam go o konsultacje. W każdym bądź razie jeszcze w piżamach zasiadłam do maszyny i zrobiłam tak jak mi doradziliście i jest dużo duzo lepiej - jakoś tak wysmuklała ta sukienka. Naprawdę gorąco dziękuję Wam za pomoc ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się |
23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook