Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Witam
Mam prośbę. Postanowiłam odnowić starego Singera babci i to dość gruntownie. To model taki jak w linku: http://www.flickr.com/photos/cesarastudillo/2909451932/ Chciałabym zrekonstruować też jego ozdóbki. Będę wdzięczna za jakąkolwiek fotografię bądź nawet informację o ilustracji, na podstawie której będzie można te złocenia odtworzyć. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja mam taką maszynę.
Stoi na strychu. Nie wiem jak wyglądaja złocenia bo była dość długo eksploatowana. Jak mogłabym Ci pomóc? Zrobić zdjęcie ? To chyba nic nie da ale może o to Ci chodzi? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Dokładnie o zdjęcia, mogą być przy linijce ale niekoniecznie. Moja maszyna praktycznie nie ma już ozdóbek. Dzieuję za odpowiedź ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Postaram się w miarę szybko zrobić te zdjęcia bo i tak muszę chyba je zrobić przy lampie błyskowej.
Co to znaczy przy linijce? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Jeżeli mogłabyś położyć obok linijkę albo przymiar krawiecki, tak, żeby go było widać na zdjęciu, będę wdzięczna ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Część zdjęć zrobiłam to przód i boki ale nie wiem czy coś z nich Ci się przyda .
Zostawiam u siebie duże rozmiary,jesli będziesz chciec przeslę Ci na maila ________________________________________________________
|
|
Administrator
|
|
Piękna maszyna... ja mam stara maszynę po babci w takim rozkładanym stoliku z szufladkami itd. I to jest czeska maszyna, którą dziadek babci przywiózł na motorze ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Jeej
Stare Singery są przepiękne Mnie udało się odrestaurować 'nóżki' - reszta maszyny niestety została pożarta przez rdzę. Jednak teraz mam bardzo uroczą toaletkę. Powodzenia przy odnawianiu! ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Dzięki serdeczne. Przyda mi się na pewno, bo na większości zdjęć jest motyw centralny, natomiast nie ma narożników i reszty motywów na blacie. Twoja maszyna jest w doskonałym stanie. Aha i jeszcze jedno ten motyw ma swoja nazwę: Sphinx (czasami Memphis albo Egipt)i głównie stosowany był w modelach 12 i 27, nasze maszyny to model 15 (można sprawdzić jaki to model na stronie Singera, bo każda stara maszyna ma wybity numer seryjny, można też ściągnąć instrukcję obsługi). Jeszcze raz serdeczne dzięki. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Jeśli jeszcze potrzebujesz jakieś zdjęcie zrobię...Może tie z tyłu maszyny?Choc nie wiem czy tam jest i jakie ale może warto ją wyciągnąć i zrobić tę fotkę?
Jerśli chcesz oczywiście. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.