Świeżynek
![]() |
|
Na początku bardzo przepraszam jeśli umieszczam wątek w nieodpowiednim miejscu. Męczy mnie pewien problem i szukając odpowiedzi w internecie natknęłam się na to forum. Liczę, że osoby które się tu udzielają pomogą mi znaleźć odpowiedź. Czy da sie przeszyć gorset sukni ślubnej pokryty drapowanym tiulem na biust o większej miseczce? Obecnie znajdujące się w gorsecie fiszbiny są zbyt płytkie i nie ładnie kształtują biust. Kupiłam suknię używaną i interesuje mnie przerobienie jej w taki właśnie sposób. Czy sprawna krawcowa poradziłaby sobie z taką przeróbką czy jest to właściwie równoznaczne z uszyciem góry sukienki od nowa i szkoda zachodu. Dodam że gorset jest wiązany. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry serdecznie dziękuję za poradę.
Serdecznie pozdrawiam. L. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witaj,może jakieś foto dołączysz? ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Z opisu wynika, że raczej szkoda zachodu... Wszystko da się przerobić, ale trzeba popruć cały gorset i właściwie uszyć go od nowa.
Chociaż jest pewne rozwiązanie awaryjne, które mogłoby pomóc na to jedno wystąpienie; rozważ opcję z dorobieniem dodatkowych wiązań pod pachami, tzn. rozcięcie tak, powiedzmy, 10 cm, podszyte takim samym materiałem i zamaskowane draperiami tiulu, a w nim sznurowanie. To pozwoli nieco popuścić przody i już nie będą spłaszczały biustu. Za to mogą trochę odstawać na górze. Może sznurowanie pozwoli to jakoś skorygować? Ale zaznaczam, że to wyjście awaryjne! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, ja też mam podobny problem. Gorset jest za duży, dałoby się go jakoś zmniejszyć np o rozmiar lub dwa? Gdzieś zrobić zakładkę czy coś? Jest to sukienka Anny Kary Dahlia, mogą Państwo zobaczyć w internecie jak gorset wygląda. Za odpowiedź z góry dziękuję
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Może mogą zobaczyć ale czy będą chcieli ?
Pierwszy post z prośbą o pomoc, można troszkę się postarać ... . |
|
Stara Gwardia
|
|
Czasem człowiekowi brak słów żeby skomentować tego rodzaju wpisy. Wydaje mi się, że to jest spam reklamowy. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.