Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A mnie ciekawi stopka pływająca? Toyota Oekaki ma taką w zestawie, a nie znalazłam fotki takowego cuda
![]() |
|
Świeżynek
|
|
ja mam !! ja mam !!
![]() dostałam gratis do mojej toyoty jeans (zdjęcie w załączniku - największa w zestawie) i powiem szczerze nie uważam tego za jakiś cud techniki ... faktycznie "płynnie" przesuwa się gdy na drodze szycia pojawi się nagle kilka warstw materiału ... ale w porównaniu do innych stopek jakby mocniej dociska/trzyma materiał , co skutkuje utrudnieniem przy szyciu (niestety w toyocie nie miałam regulacji docisku - dam znać jak ją wypróbuję w brotherce) póki co zdecydowanie bardziej wolę cudo z dwiema płozami ![]() ![]() ciekawa za to jestem czy warto dokupić taką z górnym transportem... kusi mnie niesamowicie , ale że drogie to ustrojstwo to wciąż się waham --- Ostatnio edytowane 2015-09-23 13:12:10 przez szpileczka27 --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Szpileczka, ja mam z górnym transportem
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Szpileczka, ta płoza to jest prowadnik ściegu?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Szpileczka, ta płoza to jest prowadnik ściegu?
|
|
Świeżynek
|
|
kurdelebele
![]() ![]() ale żadnego prowadnika ściegu tam nie ma ![]() tu masz filmiki z pracą stopki... to pewnie wiele rozjaśni ![]() http://eti.com.pl/Katalog/Stopki-do-maszyn-do-szycia/Stopka-z-zestawem-zwijaczy-i-prowadnikiem-do-lamowki-chwytacz-rotacyjny-janome.html?pa=4 a tutaj praca stopki pływającej https://www.youtube.com/watch?v=YFS6sPOqTnc --- Ostatnio edytowane 2015-09-25 12:45:11 przez szpileczka27 --- |
|
Świeżynek
|
|
Katarzynka , na jakich materiałach stosowałaś już stopkę z górnym transportem??
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Boska ra stopka gąsieniczka 😍😍😍. Ale cena dla mnie zaporowa 😦. Stopka krocząca w sumie ma podobne funkcje tyle, że jest większa i więcej miejsca pod maszyną zajmuje. Pikowałam z nią torbę i dużo lepiej się szyło. Mam zestaw stopek z allegro i do Silverki świetnie pasowały. Z Kwancikiem jeszcze nie próbowałam z braku czasu.
|
|
Świeżynek
|
|
jak ją kupowałam była zdecydowanie tansza... ale trzeba dodać ze to w sumie cena za 6 stopek... srednia więc nie wychodzi najgorzej...
a torba genialna prze Pani ![]() ![]() ![]() ![]() chciałam pochwalić pod zdjęciem , ale gdzieś mi było uciekło ... i nie mogę znaleźć ![]() buziol ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-09-25 21:48:38 przez szpileczka27 --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Szpileczko, toż to zwykłe pikowanie po prostych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie ładują mi się zdjęcia innych pikowanek. Buziole również 😙 |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.