Świeżynek
![]() |
|
Nie robiłam nic na siłę, nitka się zerwała. Bębenek wyjęłam bez problemu tylko igła ani drgnie do góry
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
No i NiE widać tam żadnych supełków
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Nie martw się - też tak parę dni temu załatwiłam.
Wycięłam materiał, wyciągnęłam supełki, a igła jak stanęła, tak stała. Już chciałam pogrzeb maszynie urządzać ![]() Delikatnie wyjęłam igłę całkiem. Wykręciłam ją po prostu z igielnicy i wtedy wyszła z bębenka też. Potem wyjęłam bębenek i cały chwytacz (czy jak się to nazywa*) - wyjęłam wszystko, co się dało wyjąć bez młotka ![]() Wyczyściłam wszystkie bebechy z paprochów (trochę tego było) i poskładałam z powrotem. Działa, ufff... bo na mechanika by mnie nie było stać w tym momencie :/ Prawdopodobnie nawet nie tyle paprochy były problemem, co coś tam w tym wahaczu się przestawiło/wyskoczyło/zblokowało i pomogło samo rozłożenie i złożenie, ale wyczyszczenie na pewno nie zaszkodziło ![]() * Jestem w zasadzie samoukiem, więc z terminologią mogę być na bakier. Po zastanowieniu się, to doszłam, że moja maszyna chyba nie ma bębenka, bo ma chwytacz rotacyjny ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-10-19 02:31:52 przez Lotokot --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Lotokot ja też tak maszynę załatwiła 😕. Ale podobnie jak Ty wszystko rozkreciłam, zdemontowałam igłę, usunęłam zaplątane nici i maszyna śmiga.
Luna, w Silverce tez mi się tak zrobiło. Rozkręć wszystko, łącznie z igła i płytką ściegową. Być może tam coś maszynę zablokowalo. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Już naprawiłam
![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.