Stara Gwardia
![]() |
|
Lepiej powierzyć naprawę mechanikowi i to takiemu co da gwarancję na naprawę.
Maszyny starsze miały obudowy aluminiowe,żeliwne itp i miały dekle ,osłony które można było zdjąć i mieć dostęp do regulacji. Dzisiejsze maszyny są obudowane plastikową obudową i żeby miec dostęp do podzespołów trzeba tą obudowę zdemontować. Żeby ją zdemontować to trzeba wiedzieć gdzie znajdują się śruby którymi jest przykręcona obudowa oraz w którym miejscu znajdują się zatrzaski w obudowie. Najlepiej będzie wiedział mechanik która ma uprawnienia do serwisu maszyn ŁUCZNIK. Samemu zanim dobierzemy się do podzespołów możemy narobic więcej szkody przez wyłamanie uchwytów zatrzasku itp. Nie wiem ile kosztuje taka usługa w zakładzie mechanicznym,ja by policzył za taką usługę 60 zł. za samą regulację bez wymiany części,ale ja jestem samoukiem i raz zdarzył mi się uszkodzić zatrzaski w podobnej maszynie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stillfree, napisałaś, że maszynę masz od tygodnia, czy przypadkiem jest na gwarancji? Jeśli tak, to trzeba z niej skorzystać.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
no cóż, dziekuje za wszystkie odpowiedzi, myśle, że po świetach zaczne coś działać, może uda mi sie znaleźć kogoś kto zna sie na maszynach
![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
Wszyscy ciągle ostrzegają na forach przed zakupem obecnie produkowanych Łuczników. Po co Ci to było?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Głównie potrzeba maszyny domowej jak sądze, do małych przeróbek. Niestety moje nakłady finansowe na razie nie pozwalają na zakup maszyny za 1000 zł, by była dobra i niezawodna
![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
Przecież często w Lidlu jest Silver Crest która to maszyna ma dobre opinie i chyba w tej samej cenie.Jeżeli możesz to zwróć tę maszynę i 21 grudnia ma być Silverka w Lidlu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeżeli pracujesz w zakładzie krawieckim to poproś mechanika który u was naprawia maszyny .
Może coś poradzi. --- Ostatnio edytowane 2015-12-16 19:01:06 przez myszek67 --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kaju - to raczej nie wina maszyny... ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
u nas bardzo mały sklepik, który wiąże usługi również krawieckie, a kiedy psuje sie maszyna, szefowa zawosi do mechanika
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.