Zaaklimatyzowany
|
|
Dzieki za opinie Tam raczej nie bedzie rekawkow, jakos ich nie widze.
Bardzo dziekuje za mile slowo Czasami jest ciezko ale na razie ludzie i Niebiosa mi sprzyjaja Kreatywne projekty i proby wymyslenia czegos unikalnego na pewno beda (a uwierzcie mi nad tymi i tak sie napracowalem). Poki co chce sprawdzic czy w ogole poradze sobie z calym procesem i czy bedzie zainteresowanie. Bo gwarancji nigdy nie ma. |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Udało się!
Znalazłem pracownię, która wykona dla mnie szablony i uszyje prototypy Cały czas szukam odpowiednich tkanin, jak tylko znajdę coś odpowiedniego to ruszamy https://nutsfashion.pl/od-projektu-do-prototypu/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Brawo WiewWiew, gratuluję. Wierzę że osiągniesz swój cel, niezmiennie życzę powodzenia. No i oczywiście mam nadzieję że pokażesz nam prototypy?
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Szukanie materiałów to był chyba najtrudniejszy etap do tej pory. Zwłaszcza, że totalnie się na tym nie znam...
Zajęło mi to mnóstwo czasu ale udało się zebrać wszystko i wysłać do pracowni gdzie będą odszyte prototypy. Nie obyło się bez śmiesznych sytuacji kiedy biegałem po sklepach. W jednym pani, która sprzedawała powiedziała wprost, że najlepiej będzie jak przyjdę z tą panią, dla której ma być sukienka :P No i jak miałem jej powiedzieć, że póki co to... dla mnie Także jeszcze chwilka i będę mógł się pochwalić pierwszą realizacją moich pomysłów! Poniżej fotka przygotowanego zestawu i gotowego do wysyłki https://nutsfashion.pl/pan-lepiej-przyjdzie-z-ta-pania-czyli-szukam-materialu/ --- Ostatnio edytowane 2018-03-07 20:27:30 przez WiewWiew --- |
|
Stara Gwardia
|
|
WiewWiew świetnie że się nie poddałeś, gratuluję Podoba mi się logo, sam zaprojektowałeś?
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Wszystko staram się robić w miarę możliwości sam. Akurat logo wykonał grafik a ja je trochę przerobiłem na własne potrzeby
P.S. Wróciłem też do samodzielnego szycia Niedługo postaram się pochwalić swoimi uszytkami |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Prototypy już są Jestem zachwycony nimi. Ogarnę jakieś zdjęcia i wrzucę
Wzięło mnie też wreszcie na szycie. Porwałem się z motyką na słońce i wymyśliłem, że zrobię sukienkę tiulową z gorsetem Na razie mam gorset i to nie wykończony jeszcze. Pierwszy raz w ogóle takie coś uszyłem. Jestem w miarę zadowolony. Jest zrobiony z 3 warstw: podszewki, sztywniejszej tkaniny i na wierzchu drobna siateczka (hm chyba tiul). Niestety nie zrobiłem zdjęcia przodu już z siateczką więc wrzucam co mam (uzupełnię w miarę postępów) Muszę tylko pomyśleć nad usztywnieniem góry... Co myślicie? |
|
Stara Gwardia
|
|
WiewWiew, nie wiem co myślą inni ale ja myślę że zdolna z Ciebie bestia. Nigdy nie szyłam gorsetu, ale wydaje mi się że powinien mieć jakieś pionowe usztywnienia, fiszbiny, by się nie marszczył i nie zsuwał. A mówiąc o usztywnieniu góry masz chyba na myśli tę część "biustonoszową"? Nie wiem, może byś wykorzystał jakieś wkładki do biustonoszy? Na pewno coś wykombinujesz
|
|
Pogromca spamerów
|
|
nabiłeś oczka,a co z tymi siepami na brzegu?
ten tiul, czy co tam masz zamiar mieć na wierzchu nie lepiej udrapować? bo w takim kroju raczej dziwnie bedzie wyglądał i koniecznie fiszbiny, bo to przecież gorset ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
No, chyba jak nie będzie tych pionowych fiszbin, to kobita może zacząć świecić ... A tam, gdzie nabiłeś oczka, to masz dodatkową jakąś listwę usztywniającą?
Chciałabym tak mieć: obudzić się, stwierdzić, że uszyję, np. gorset i to zrobić Czyli wszystkiego możemy się po Tobie spodziewać, nawet kostiumu Wonder Women Jestem pełna podziwu! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.