Wersja do druku

Administrator
Kochani! Znajoma poprosiła mnie o usztywnienie stroju kąpielowego. Chodzi o wszycie wkładek na biust aby go optycznie powiększyć. Zastanawiam się czy w przypadku tego stroju jest to w ogóle możliwe? W domu mam małe wkładki usztywniające ale po przyłożeniu do stroju są trochę za duże. Strój ma głęboki dekolt więc obawiam się czy cokolwiek będzie pasować? W pasmanterii mają mieć wkładki w całości (połączone), które można trochę dociąć ale szczerze to nawet nie wiem jak się za to zabrać?? Rozciąć podszewkę stroju, wsadzić wkładki i przyszyć do podszewki? Chyba tylko ręcznie bo maszyną tam nie wjadę.
Plisss pomóżcie, może ktoś miał podobny problem...

* Susanna szyje - mój blog :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Poproś znajomą o przymiarkę stroju na biustonosz, który poświęci na to usztywnienie. Jak będzie miała jedno i drugie na sobie, możesz sprawdzić czy nic nigdzie nie wystaje, pospinać stanik ze strojem, pozaznaczać gdzie odciąć ramiączka i tył stanika, w których miejscach podoszywać go do stroju i ...gotowe. Podszewki stroju nie rozcinałabym, (bo pewnie polecą oczka i dopiero będzie zabawa!), przyszyłabym stanik do szwów bocznych stroju i w miejscach, gdzie dekolt przechodzi w ramiączka. Oczywiście to powinien być biustonosz usztywniany.
Z gotowymi wkładkami może być o tyle trudniej, że będzie to trudno przymierzyć i dopasować do stroju.

--- Ostatnio edytowane 2018-08-07 20:57:50 przez violina64 ---
Administrator
Właśnie chciała mi dać stary biustonosz ale on był tak gruby i mocno usztywniony i szeroki że wystawałby jak nic. Ten kostium jest dość skąpy :/
Dziś sprawdzę jeszcze w jednej pasmanterii czy nie mają wkładek takich typowych do strojów i najwyżej przyszyję na podszewkę.

Stara Gwardia
A może rozpruć w okolicy kroku (pewnie jest wkładka) i od dołu włożyć miseczki?
Ja chyba bym dodatkowo na dolnej części miseczek przyszyła gumkę z silikonem od środka (gumka+miseczki+strój) zygzakiem, ale tylko lekko, leciutko marszcząc, aby mogła sie całość do skóry przykleić.

Bardzo ładny kolor tego kostiumu, na opalonej skórze musi super wyglądać.
To ze sklepu stradivarius?
Stara Gwardia
Ja mam kostium dwuczęściowy (tankini) i top ma wszyty oddzielny biustonosz z cienkiej siateczki na fiszbinach
Administrator
A może rozpruć w okolicy kroku (pewnie jest wkładka) i od dołu włożyć miseczki?
Ja chyba bym dodatkowo na dolnej części miseczek przyszyła gumkę z silikonem od środka (gumka+miseczki+strój) zygzakiem, ale tylko lekko, leciutko marszcząc, aby mogła sie całość do skóry przykleić.

Bardzo ładny kolor tego kostiumu, na opalonej skórze musi super wyglądać.
To ze sklepu stradivarius?
W kroku jest wszystko zaszyte :/ patrzyłam.
Ostatecznie miseczek do stroju nie kupiłam tylko dwie poduszki raglanowe i one będą robić za usztywnienie. Niczego innego nie było w pasmanteriach w mieście.
Co do marki stroju to Bershka :)

Zaaklimatyzowany
Mi dopiero teraz do głowy przyszła pianka neoprenowa, ale pewnie też jest ciężko dostępna jak trzeba na już

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.