Administrator
![]() |
|
Kochani! Znajoma poprosiła mnie o usztywnienie stroju kąpielowego. Chodzi o wszycie wkładek na biust aby go optycznie powiększyć. Zastanawiam się czy w przypadku tego stroju jest to w ogóle możliwe? W domu mam małe wkładki usztywniające ale po przyłożeniu do stroju są trochę za duże. Strój ma głęboki dekolt więc obawiam się czy cokolwiek będzie pasować? W pasmanterii mają mieć wkładki w całości (połączone), które można trochę dociąć ale szczerze to nawet nie wiem jak się za to zabrać?? Rozciąć podszewkę stroju, wsadzić wkładki i przyszyć do podszewki? Chyba tylko ręcznie bo maszyną tam nie wjadę.
Plisss pomóżcie, może ktoś miał podobny problem... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poproś znajomą o przymiarkę stroju na biustonosz, który poświęci na to usztywnienie. Jak będzie miała jedno i drugie na sobie, możesz sprawdzić czy nic nigdzie nie wystaje, pospinać stanik ze strojem, pozaznaczać gdzie odciąć ramiączka i tył stanika, w których miejscach podoszywać go do stroju i ...gotowe. Podszewki stroju nie rozcinałabym, (bo pewnie polecą oczka i dopiero będzie zabawa!), przyszyłabym stanik do szwów bocznych stroju i w miejscach, gdzie dekolt przechodzi w ramiączka. Oczywiście to powinien być biustonosz usztywniany.
Z gotowymi wkładkami może być o tyle trudniej, że będzie to trudno przymierzyć i dopasować do stroju. --- Ostatnio edytowane 2018-08-07 20:57:50 przez violina64 --- |
|
Administrator
![]() |
|
Właśnie chciała mi dać stary biustonosz ale on był tak gruby i mocno usztywniony i szeroki że wystawałby jak nic. Ten kostium jest dość skąpy :/
Dziś sprawdzę jeszcze w jednej pasmanterii czy nie mają wkładek takich typowych do strojów i najwyżej przyszyję na podszewkę. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A może rozpruć w okolicy kroku (pewnie jest wkładka) i od dołu włożyć miseczki?
Ja chyba bym dodatkowo na dolnej części miseczek przyszyła gumkę z silikonem od środka (gumka+miseczki+strój) zygzakiem, ale tylko lekko, leciutko marszcząc, aby mogła sie całość do skóry przykleić. Bardzo ładny kolor tego kostiumu, na opalonej skórze musi super wyglądać. To ze sklepu stradivarius? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam kostium dwuczęściowy (tankini) i top ma wszyty oddzielny biustonosz z cienkiej siateczki na fiszbinach
|
|
Administrator
![]() |
|
W kroku jest wszystko zaszyte :/ patrzyłam.
Ostatecznie miseczek do stroju nie kupiłam tylko dwie poduszki raglanowe i one będą robić za usztywnienie. Niczego innego nie było w pasmanteriach w mieście. Co do marki stroju to Bershka ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mi dopiero teraz do głowy przyszła pianka neoprenowa, ale pewnie też jest ciężko dostępna jak trzeba na już
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.