Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich,
chciałabym przerobić jeansy. Znalazłam dość dużo materiałów szkoleniowych dotyczących zwężania nogawek i zwężania w pasie, ale co zrobić z biodrami, udami? Nie bardzo wiem jak zabrać się do okolicy kroku. Jakieś podpowiedzi, rady? Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
Administrator
![]() |
|
Wiesz co jak ja zwężam moim klientom to zwykle staram się "nie tykać" tego wewnętrznego wzmocnionego szwu choć prawda jest taka, że zwężając nogawki spodni powinno się to robić równomiernie z dwóch stron.
No ale teoria teorią a życie życiem. Co do bioder to możesz zwężyć je na szwie na pupie - wówczas biodra trochę stracą cm. Możesz też zwężać po zewnętrznych stronach nogawek zaczynając od paska i lecąc w dół. Zależy od jeansów i od tego jak są uszyte ale pewnie natrafisz na nity przy kieszeniach, które musisz usunąć.Tak samo wszelkie wzmocnienia i przeszycia. Trochę z tym roboty jest ale da się to zrobić. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki,
spróbuję na pupie, boję się tych boków (szczególnie że maja nity)i jeszcze nie wiem co z tym krokiem - zobaczymy co wyjdzie ![]() Chwilowo utknęłam na ( myślałam, że prostej spódnicy ![]() Bardzo dziękuję za odpowiedź i wskazówki. Pozdrawiam. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.