Wersja do druku

55 stron: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »

Stara Gwardia
a zglaszalas do uokiku?
Stara Gwardia
a zglaszalas do uokiku?
Wytaczać armaty, mam nadzieję, jeszcze nie trzeba, choć uzbroić się nie zaszkodzi.

Fides
Krawiec-Filozof
Iwonka! Napisz mi na priv - jeśli chcesz - wszelkie dane tej niedoszłej transakcji i podejmuję się załatwić tę sprawę. Tobie brakuje wyraźnie stanowczośći i determinacji w dociekaniu swoich praw.
Zresztą niejedna z dziewcząt tutaj też pewnie by się podjęła, bo lubimy zwalczać buractwo.
ALE JA BYŁEM PIERWSZY! :)
Jeżeli mnie się nie uda - polecam naszą drogą Roksi (Oooo! Już Ona da im łupnia!) :D, albo do bólu rzeczową ciocię Anię, która ich po prostu zamęczy racjonalnymi wywodami.
Gwałt psychologiczny - oto nasz oręż!

Od tego nas masz, no nie? :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Iwonka! Napisz mi na priv - jeśli chcesz - wszelkie dane tej niedoszłej transakcji i podejmuję się załatwić tę sprawę. Tobie brakuje wyraźnie stanowczośći i determinacji w dociekaniu swoich praw.
Zresztą niejedna z dziewcząt tutaj też pewnie by się podjęła, bo lubimy zwalczać buractwo.
ALE JA BYŁEM PIERWSZY! :)
Jeżeli mnie się nie uda - polecam naszą drogą Roksi (Oooo! Już Ona da im łupnia!) :D, albo do bólu rzeczową ciocię Anię, która ich po prostu zamęczy racjonalnymi wywodami.
Gwałt psychologiczny - oto nasz oręż!

Od tego nas masz, no nie? :)
Może masz racje pisząc że mało stanowczości mam ale wychodzę z założenia że skoro ja jestem ok wobec kogoś to ta druga osoba, firma itp też jest ok wobec mnie. Dopełniłam wszystkiego co powinnam jako kupująca. Dałam czas i szanse na naprawę ich niedopatrzenia. Dziś miał do mnie zadzwonić Pan z tego sklepu ale mało prawdopodobne aby to zrobił.

Wysłałam wiadomość do Ciebie na priv - ale chyba nie działa coś ;(

--- Ostatnio edytowane 2013-12-21 12:41:44 przez iwona1974 ---
Stara Gwardia
tu nie chodzi o armate tylko o swoje prawa, ktorych nie znamy, jesli sprzedajacy nie wywiazal sie z umowy piszesz do niego pisemko i wyznaczasz date do ktorej ma sie wywiazac z ow umowy njaczesciej jest to 10 lub 14 dni, po tym czasie jesli tego nie zrobi, sa dalsze tego konsekwencje, i to nie jest armata zadna tylko podstawowe abc,
swoje prawa jako kupujacy trzeba znac, a nieznajomosc prawa nie jest usprawiedliwieniem, lecz najczesciej nasza krzywda.
Stara Gwardia
Napisałam do nich pisemko już po terminie jaki miałam odczekać. Dziś kontaktowałam się z Europejskim Centrum Konsumenckim jutro będę rozmawiała z prawnikiem z tego centrum. Ciekawe co też wyniknie teraz z tego. Trochę jestem zła ,smutna, rozczarowana i żałuje tego że tam kupiłam towar.
Stara Gwardia
Napisałam do nich pisemko już po terminie jaki miałam odczekać. Dziś kontaktowałam się z Europejskim Centrum Konsumenckim jutro będę rozmawiała z prawnikiem z tego centrum. Ciekawe co też wyniknie teraz z tego. Trochę jestem zła ,smutna, rozczarowana i żałuje tego że tam kupiłam towar.
Jeśli nie chcą Ci zwrócić pieniędzy, czy nie odpowiadają na maile, to najszybsza metoda to policja ;)
Stara Gwardia
policja jej powie ze za mala szkodliwosc czynu, bo jeszcze ostatnio podniesli prog do ktorego mozna krasc, czy to nie wspanialy kraj?
Stara Gwardia
Tak wspaniały kraj:). Jestem pozytywnej myśli rozmawiałam dziś z prawnikiem, fajne jest to że już nie muszę się niczym martwić bo teraz to ECK zajmuje się tym. Mnie będą informować o wszystkim. Jeśli chodzi o szkodliwość to mnie nie dotyczy ze względu na to iż to nie kradzież. Tylko złamanie warunków umowy, przy tego typu transakcjach trzeba się z tym liczyć. Ale gdyby każdy z Nas nie podejmował takiego ryzyka to sprzedaży internetowej by nie było. Tylko fajnie byłoby mieć uczciwych i rzetelnych sprzedających. Cóż zobaczymy co z tego wyniknie. Materiał i tak już kupiłam na ebayu bo moja córcia by się nie doczekała tej kurtki.
Stara Gwardia
ja wszystkie takie sprawy zglaszam i nie ma z tym problemu, i kazdy powinien to robic by wyeliminowac oszustow z rynku.

55 stron: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.