Świeżynek
![]() |
|
Nic skomplikowanego... prosta bluzka, sukienka, tunika lub koszula - typowe "górne" części odzieży oznaczane w Burdzie dwiema kropkami
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
może zabrzmi to nieprofesjonalnie, ja bym zrobiła tak: wyrysowałabym sobie interesujący mnie wykrój, i metodą prób i błędów układałabym szablony na materiale. Rzecz jasna z zachowaniem przykazanych nitek prostych.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja nigdy nie wiem ile np. muszę kupić materiału. Czy mi go na pewno wystarczy? Czy nie zostawie za dużo miejsca na szywy? (co często mi się zdarza) i później musze wszywać i wszywać. Jakoś nie potrafie jeszcze tego ogarnąć, a tak bardzo szkoda mi tych kawałków materiału, które np muszę wyrzucić. Zawsze odkładam te większe skrawki-może w przyszłości przydadzą się do uszycia jakiejś torebki
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Proszę aby mnie poprawiły profesjonalistki jeśli coś źle napiszę!
Dziewczyny jeśli chcecie wiedzieć ile cm kupić materiału na daną rzecz to wystarczy zmierzyć ![]() ![]() ![]() ![]() Inaczej kupują materiał osoby bardzo otyłe, prawdopodobnie trzeba kupić 2 długości żeby wszystkie części wykroju można było ułożyć zgodnie z nitką osnowy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo jasno wytłumaczone . Ja też uważam że tak na wszelki wypadek lepiej kupić 10 cm. więcej niż mniej . ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki Sus. Teraz już będę wiedziała ile mam kupić materiału
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.