Stara Gwardia
|
|
Fajny i prosty sposób! ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Dokładnie szybko i prosto.A nie obcinam od razu nadmiaru tkaniny ,bo w razie pomyłki mozna skorygować.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja też tak podkładam,to chyba najbezpieczniejszy sposób ,bo zdarzyło mi się ,że zrobiłam za krótko i musiałam spruć od poczatku.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Na spodniach rurkach to wypali ale na dzwonach na pewno nie, trzeba będzie jednak najpierw obciąć. Tak właśnie robiłam. Ale w rurkach jest to sposób super.
|
|
Wypali i w tych i tych robiłam nie raz ,to raczej w rurkach odradzam klientom bo jest za gruba warstwa materiału .
--- Ostatnio edytowane 2012-01-04 23:04:05 przez tydea --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Też tak skracam dżinsy. Kiedyś ucinałam i nie raz okazały się za krótkie. A tak bezpieczniej. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
super sposób przy lekko sfatygowanych jensach lub nowych Gdy jestem zmuszona "reanimować" stare odszywam zaklad taśmą.
|
|
Świeżynek
|
|
cha, cha, ja to raczej z tych starszych jestem, ale jakbym miała wyjść na ulicę w nogawkach obciętych i podłożonych bez przetarć to już wolałabym wyjść bez gaci.... a miałam koleżankę dużo starszą, która w pracy oplotkowała "małolatę" z obciętymi nogawkami: "jak można tak zeszpecić jeansy"
|
|
Tak skracali w sklepie dżinsy (mąż sobie kupował, a moja stara maszyna denimu nie dawała rady).
|
|
Stały Bywalec
|
|
Odświeżam wątek..
O ile skracanie prostych nogawek z zachowaniem oryginalnego brzegu bez problemu wychodzi mi, o tyle nie wiem jak się zabrać za dzwony.. Leżą już dłuższy czas i czekają na pomysł Mogę je po prostu ciachnąć, ale tego bym nie chciała... ________________________________________________________
tutu |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.