Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5

Stara Gwardia
Te ostrza niestety tępią się dość szybko, szczególnie jak tniesz nimi "plastik" czyli polar albo ocieplinę poliestrową. Przy samej bawełnie wytrzymują dłużej. Poza tym, takie "przepuszczanie" kilku włókien może wynikać z nierównego nacisku na nóż, czyli technika.

Jeśli chodzi o urządzenie do ostrzenia to widziałam w necie dwa i jakoś nie wyglądają przekonywująco, nie wspominając ceny;)
Oj tak, tępią się strasznie na wszystkim, co nie naturalne... 4 % elastanu wystarczy, żeby nożyk stępił się po kilku przeciągnięciach...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaaklimatyzowany
Tkaniny cięłam na takiej standardowej macie samogojącej. Spróbuję naostrzyć krążek a później będę go oszczędzać. Polar Minky najwyżej będę ciąć nożyczkami. Ochhh szkoda..dziękuję za odpowiedź! ;)
Stara Gwardia
Do sztucznych tkanin i dzianin kup sobie nożyk krążkowy w sklepie budowlanym - kosztuje grosze i nie będzie szkoda a olfę zostaw do bawełny.

I koniecznie daj znać, jak ostrzyłaś nożyk i z jakim efektem;)
Na pewno dam znać, jak tylko uda mi się dorwać gdzieś ostrzałkę ;)
Zaaklimatyzowany
Noże krążkowe są najlepszym rozwiązaniem dla osób szyjących patchworki, gdzie precyzja jest wymogiem. I pierwsze słyszę, żeby maty samogojące przysyłać zwinięte... Zawsze tylko na płasko.
Świeżynek
Zgadzam się ze nożyczki krążkowe to dobre rozwiązanie do tego typu prac. sama używam ich prawie codziennie i sporo mi ułatwija pracę./
Świeżynek
ja do swojej firmy zamawiam wiele akcesoriów w tym noże w skepie Hillob z Gdyni. Mają tam spory wybór produktów i wszystko mogą wysłać, więc nie jestem zadowolona.
Stara Gwardia
Razy 3...elozja92, ile Ci płacą za reklamę?

5 stron: < 1 2 3 4 5

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.