Świeżynek
![]() |
|
Bardzo chętnie jeśli możesz wrzuć na forum i dziękuję
![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a czy dobrze zalozylas igle i nitke w bebenku i w naprezaczu? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak już wszystko sprawdzałam,dokładnie jak w instrukcji obsługi a nadal nie chce szyć grubszych materiałów.Jutro zobaczę jeszcze może coś mam żle poustawiane
![]() ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zrob mniejsze naprezenie na dole a wieksze na gorze,moze cos pmoze
trzeba troche pokombinowac ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To jest tabela doboru igła - materiał - nitka zeskanowane z instrukcji owerloka, zeskanuję jeszcze z instrukcji maszyny, ale będzie trochę gorszej jakości. Mam nadzieję, że Ci to pomoże choć troszkę ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Tanie modele maszyn (nie tylko Arka) przystosowne są wyłącznie do lekkiego szycia. Decydując się szyć na takiej maszynie gruby materił należy mieć świadomość, że drastycznie zmniejsza to jej żywotność, a w przypadku awarii serwis może nie uznać gwarancji. Niestety chcąc szyć grubsze materiły bez szkody dla maszyny musimy posiadać dobry model, a jeżeli jest briera finansowa pozostaje zakup maszyny używnej np. stary produkowny w Polsce Łucznik, Singer, jakaś przemysłówka - do 200zł można nabyć solidną maszynę.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak wiem że to jest maszyna domowa,ale materiał który chcę przeszyć nie jest super gruby,wg mnie ta maszyna spokojnie powinna sobie z tym poradzić,jeszcze dziś spróbuję pozmieniać nici..
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok wydrukowałam tabelę zaraz idę działać
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.