Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3

Stara Gwardia
Dziękuje. Właśnie dlatego się dopytywałam, czytałam itp bo nie mogę sprawdzić osobiście maszyny. Ale już Pan u którego kupuję maszynę wytłumaczył mi wszystko na temat wybranego modelu i wiem że to jest ta ;).
Świeżynek
MAM pytanie...jak wszyc skorzaną lamowkę( skaj ..bo skory prawdziwej, niestety, nie posiadam) w sweter z poliestru ( taki grubszy, pikowany..elastyczny)/// wszylam...i ...wszystko sie wywinęło NIe tak jak trzeba..
Czy jest mozliwe ze kupna skajowa lamowka jest cieta prosto a nie ze skosa? ( dostalam ją..)/
a jesli tak, to czy mozna gdzies kupic taka ciętą ze skosa? Obdzwonilam wszystkie sklepy i nic/ moze jakas hurtownia? a moze ktos poratuje w Warszawie??

no i jak to wszywac??? lamowka jest ze szwami wiec rozumiem, ze przeszywam tylko raz?od zewnętrznej strony? jako, ze poliester tenze jest materialem o grubej gramaturze...to lamowka zeslizgiwala mi się. Szylam od wewnątrz..tam ladny rowny scieg..z zewnątrz..nieco inaczej to wygląda.

z gory dziękuję!
Świeżynek
Podbijam temat :)

Potrzebuję obszyc lamówką ZE SKAJU brzeg klapki od torby, po dość "ostrym" łuku. Ponieważ skaj jest nieelestaczny w porównaniu z lamówką bawełnianą ciętą ze skosa, to nie wiem jak wybrnąć, żeby mi nie "odstawała" ta lamówka na "zakrętach". Pierwsze co mi przychodzi do głowy to ją naciąć, ale wtedy będzie to nieestetycznie wyglądało, chyba, że jest jakaś technika, żeby ją jakoś założyć.

ktoś coś? :) zależy mi na bardzo estetycznym wykończeniu.

Mistrzyni Krawiectwa
Bywają skaje elastyczne, ale wtedy jest niebezpieczeństwo, że za bardzo naciągnięty skaj będzie skręcał narożnik.

Przyjrzyj się, jak mają gotowe torby i torebki. Z reguły obszycie jest lekko naciągnięte, marszczy się wtedy na wewnętrznym brzegu.

Cudów chyba nie ma :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

3 strony: < 1 2 3

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.