Stara Gwardia
![]() |
|
Ja będę się właśnie uczyć robić na drutach ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To już nie uczą tego w szkole? Ja się uczyłam w czwartej podstawowej , koledzy też, całkiem ładne szaliki wychodziły im. Potem to już była tylko kontynuacja, kombinowanie wzorów z książek i teraz z internetu, trochę własnych pomysłów- ale podstaw nauczyłam się właśnie w szkole. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W 1 i 2 gimnazjum są zajęcia techniczne i w ramach tego mozemy wybrac zajęcia z krawiectwa,kulinarii ,papieroplastyki i elektrotechniki ,ja chcialem krawiectwo ale nikt inny nie chcial i byly grupy - kulinarna i papieroplastyczna ,ja bylem w kulinarnej ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przynajmniej Ci się na coś to przydało, czy też by było jak wf- róbta co chceta? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie, nie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja bardzo miło wspominam lekcja "praca - technika" ze wspaniałą nauczycielką, która cierpliwie uczyła nas szydełkowania, robótek na drutach, wyszywania, szycia ręcznego - wszyscy jak jeden, chłopcy i dziewczynki
![]() Wiele z tego pamiętam do dziś, mam swoje "produkty": bieżnik, serwetki, chusteczki... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nas uczyła nasza pani od historii, myśleliśmy, że to będzie dodatkowa historia, a tu niespodzianka- nauczyła nas robić na drutach. Było fajnie, a wszystko czego się wtedy nauczyłam procentuje dzisiaj. W domu niby wszyscy robili na drutach, ale mama leworęczna i jakoś nie mogłam załapać, jak robić drugą ręką to samo, a babcia zasuwała w takim tempie, że druty się paliły i nie umiała robić wolniej. Gdyby nie szkoła nie nauczyłabym się.
Czekam , aż córa wyrazi chęć nauki, ale na to jeszcze czas, a nie chcę zmuszać, bo znienawidzi. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I kolejne trzy sweterki ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.