Stara Gwardia
![]() |
|
Aniu,
poniżej zrobiłam schemat rysunkowy o to chodziło? 1 - oryginał z linią poziomą w miejscu końca styku rękawa 2 - dolna część przeniesiona i lekko obrócona, aby przyległa do dużej części rękawa, wyrównanie lini (zielona kreska) 3 - punkt styku na burdowej kresce to łokieć? 4 - przeniesienie zaszewki z góry wysokości łokcia (jeśli punkt 3 TAK)- można ominąć - TAK? Przeróbka jest o tyle dla mnie ważna, że materiał ma fajny wzór nie chcę go niszczyć zaszewkami (tym na rękawie także)- coś jak bawełna z lykrą. 2. znalazłam fajny len z domieszką i chciałabym rękaw skrócić, ale główkę wydłużyć, aby zrobić rękaw z zakładkami, a boję się ich robić na dwóch elementach (mimo, że z instrukcji wynikałoby, że rozciąga się i tak tylko ta część wypukła główki czyli i tak część duża) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
oooooooooo, Zdjęcia w odwrotnej kolejności, czyli trzeba oglądać od lewej
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
"(mimo, że z instrukcji wynikałoby, że rozciąga się i tak tylko ta część wypukła główki czyli i tak część duża)"
Małe wyjaśnienie - na rysunku wykroju nie zaznaczyłam gdzie się wdaje główkę, a na rysunku instruktażowym jest to oznaczone wężykiem. Wdaje się bo jest przewidziane więcej materiału w główce. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-07-07 09:41:02 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2014-07-07 09:53:30 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przeróbkę do lnu pokażę popołudniu, bo tylko na kompie mam zdjęcie o co chodzi.
A to łączenie rękawa jest ok? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja bym to właśnie tak zrobiła ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję. Po urlopie będę działała w tym kierunku.
W na zdjęciach przeróbka rękawa pod rękaw z zakładkami. Polecam blog, bo tego typu podpowiedzi jest sporo. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie, to punkt styku (kontrolny) opisany na arkuszu wykrojów: "karo", "check" , "клетка". Przepraszam Was za opis niezgodny z arkuszem wykrojów.
Linia łokcia może przebiegać w takim razie gdzie indziej, chociaż nie musi. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-07-08 09:28:34 przez Fides --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.