9 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Stara Gwardia
|
|
Taaaaa, pamiętam przesiadkę ze starego Łucznika. Byłam zdziwiona, że aby dostać maszynę z podobnymi możliwościami technicznymi (pomijając liczbę ściegów), muszę wyłożyć ekstra pieniążki:/ Myślałam, że moja maszyna to przestarzały grat, tymczasem miał regulację docisku stopki i pełną regulację igły prawo-lewo, pełną regulację zygzaka i oczywiście długości ściegu. Okazało się, że na takie "rarytasy" w nowej muszę muszę wyłożyć większe pieniądze a myślałby kto, że to są podstawowe rzeczy:/ ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Niestety maszyna w tajemniczych okolicznościach zniknęła z allegro przed zakończeniem licytacji. Powód ; brak chętnych do licytacji. Sama widziałam, że dwie osoby już licytowały a do końca zostało jeszcze 3 dni... hm dziwne. A tak mi się podobała. ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-08-21 21:09:21 przez mamamarta55 --- ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zaginiona w "tajemniczych okolicznościach " maszyna odnalazła się jest u mnie
![]() ![]() ![]() na pewno nie zostanie u mnie bo nie potrzebuje kolejnej maszyny pobawię się nią pociesze i wystawie na sprzedaż. jest w idealnym stanie dla mnie wygląda jak nowa ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-08-24 18:56:18 przez maslanka --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
I nawet ma płytkę do prostego szycia!
/Dobrze, że nie miałam zamiaru jej kupić, bo chyba bym się wkurzyła tym zniknięciem!/ Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Na Allegro jest kilka podobnych cudaków. Jeden z nich ma pewno regulację pozycji transportera taką, jak Einer (3 pozycje). Cóż, klony produkowano od zawsze ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szukałam w necie info o tej maszynie ale nic nie znalazłam , dziwne prawda ?
|
|
Stara Gwardia
|
|
Wobec Ciebie może był w porządku ale wobec innych, moim skromnym zdaniem mniej. Ja chciałam ją kupić do szycia nie do zabawy a że nie jestem osobą zamożną, łudziłam się że wygram licytację. Nie wiem ile dałaś za nią ale może byłoby
mnie stać... ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
|
|
Też szukałam. W trzech językach ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Tu masz fajną maszynę:
http://allegro.pl/niemiecka-maszyna-do-szycia-victoria-sprawna-i2576457831.html tylko ściegów ozdobnych brak ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
z takimi ściegami to mam starego Griznera.
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.