Administrator
![]() |
|
Przeglądam sobie sukienki na allegro, patrzę patrzę a tu taka niespodzianka!
Niezwykle popularna sukienka z Budry. Przyznam, że na tej modelce sukienka prezentuje się rewelacyjnie! Allegro Słynna sukienka z Burdy ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ciekawe tylko, czy w Burdzie o tym wiedzą...
Zdjęcie na modelce... Tu można upiąć szpilkami na plecach, tam zasłonić to i owo ręką... Nie przejmowałabym się tak bardzo zdjęciami robionymi przez profesjonalistów. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Właśnie od razu przyszło mi namyśl : ciekawe czy można wykorzystać projekt Burdy do masowej produkcji??
Gdyby jakieś zmiany wprowadzili to jeszcze ale sukienka jest przekopiowana. W każdym razie czeremcho mi się i tak ta sukienka strasznie podoba ale chyba bede musiała przerobić góre i nie poszerzać sobie optycznie i tak już szerokich ramion ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie można, wszystkie modele chronione są prawem autorskim i wykorzystywanie ich do masowej produkcji jest zabronione. Chociaż niektóre wydawnictwa sprzedają licencje na masówkę. Tak robią te amerykańskie, między innymi Butterick.
Ale żeby Burda? Nigdy o takiej możliwości nie słyszałam. --- Ostatnio edytowane 2010-11-18 16:34:27 przez marchewkowa --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Marchewko też mi się tak wydawało. Jakoś nie mogę uwieżyć, żeby Burda wyraziła na to zgodę :/
![]() |
|
Bardzo to ciekawe.
A tu polska firma szyje sukienki Buttericka. Ci na pewno zgodę posiadają, bo model podpisują nazwą wydawcy. Ale swoją drogą, cena zabójcza! 899 zł!? Ja ten wykrój kupiłam za 7$ ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-11-18 16:55:17 przez marchewkowa --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Hoho ale cena ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ta sukienka ma dokładnie 6 części - przód, tył, odszycie przodu, odszycie tyłu, klin przodu i klin tyłu. Nawet nie jest szyta na podszewce, a jedynie zapasy wykańcza się lamówką. Fajnie tyle sobie zarabiać na tak prostym wykroju ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Uuu to faktycznie strasznie "skomplikowana" ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jej dziewczyny ale ta sukienka piękna. aja nie mam dostepu do burdy, nawet nie mam kogo poprosic zeby mi wysłał :/ normalnie zakochalam sie w tej sukience ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.