Świeżynek
![]() |
|
Szyję żakiet z lutowej Burdy i pierwszy raz spotykam się z taką częścią wykroju.Na rysunku poglądowym oznaczona jako nr9.Jest na niej punkt styczny oznaczony 5, czyli styka się z tym punktem z piątką na kołnierzu.Ok,to rozumiem gdzie,ale przecież jest też obłożenie tyłu szyi, które również się tam przyszywa.No więć gdzie i jak to umieścić?A może jest to jakieś dodatkowe wzmocnienie, które ujmuje się między plecy,kołnierz i obszycie?Na obrazku widać,że ta częćś( nr9)ma być wzmocniona fizeliną.Jest jeszcze na niej oznaczony dodatkowy punkt styczny inny dla każdego rozmiaru, ale nie opatrzony niczym.Zupełnie nie wiem w jaki sposób to prawidłowo umieścić.
Może ktoś ma polskojęzyczną wersję tej Burdy? Ja jeszcze nie jestem tak dobra w holenderskim aby rozszyfrować specjalistyczne,krawieckie słownictwo. Pomóżcie, bardziej doświadczone koleżanki i koledzy! Wioletta |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To jest stójka, doszywasz ją do kołnierza i dopiero do podkroju. Na rysunku koszuli czy bluzki poniżej widać wyraźnie jak to wygląda- popatrz na kołnierz . ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-03-25 11:02:39 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Świeżynek
![]() |
|
Serdecznie dziękuję Mmstycha,teraz mnie olśniło
![]() Już wszystko jasne.Przecież też mam taką stójkę w kupowanym żakiecie i tylko po stronie tyłu. Tak, to żakiet z wyłogami z przodu a nie pod szyję. Jeszcze raz serdecznie dziękuje.Jak uszyję, to na pewno się pochwalę. Pozdrawiam- wioletta |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Fides, na pewno skorzystam z polskiego opisu, bo krój jest dość skomplikowany.
Bardzo się cieszę,że znalazłam tutaj pomoc. Dzięki jeszcze raz. Wioletta |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Hi hi, znam ten ból, bo często korzystam z Knipmode ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.