Świeżynek
![]() |
|
Witam,
opowiem całą historię to lepiej się poczuje ![]() Ale do sedna: wymarzyła mi się narzutka (http://avaro.pl/pol_pl_Mikos-0184-Pikowana-narzutka-damska-19737_1.jpg) , rękawy wykroiłam z nieubieranych nigdy skajkowych legginsów i zamówiłam flausz, bo zakochałam się w kolorze (http://tkaninydarpol.pl/pl/p/FLAUSZ-CHABER/386).. Wykrój ze starej narzutki (rozmiar pasował), wszystko spoko, ale problem pojawił się przy wykończeniu brzegów, po podwinięciu zaczęło się zwijać- rolować, podszewka odpada ( nie chce, żeby było widać), nie wiem jak z tego wybrnąć, chyba porwałam się z motyką na słońce ![]() jest to moj pierwszy raz, pomijając pierdoły typu zwężanie spodni, czy wszycie zamka ![]() Bardzo bardzo będę wdzięczna za jakiekolwiek pomysły bardziej wtajemniczonych ludzi ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tragedii nie ma. Możesz zrobić trzy rzeczy (do wyboru)
Sposób nr 1: skroić normalne, tradycyjne obłożenie z tej samej tkaniny na całym przodzie. Jest dość cienka i jeżeli dasz flizelinę tylko na szwach będzie się nieźle układać. Sposób nr 2: zrobić obłożenie na szerokość np 5 cm, podwinąć je i ładnie ostębnować, wtedy wyjdzie coś w rodzaju szerokiej plisy wzdłuż brzegów sposób nr 3: lamówka ze skóry, trudne, niewdzięczne i nie wybacza błędów. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W oryginale fajna narzutka, powodzenia w zakańczaniu. ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
dziękuje, Boziu, już się tak bałam, że nic mi nie wyjdzie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Koniecznie pokaż na ludziu, bo ciekawa jestem. ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.