Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() Dzieło jest za dużym słowem, ale to pierwsza w całości uszyta przeze mnie rzecz. Zabawy co nie miara, niby tylko kilka elementów. Nie obeszło się bez błędów, wykrój zdjęłam z lekko elastycznej narzutki, natomiast flausz elastyczny nie jest, ale mimo iż jest za ciasna w biuście, nie jest mi w niej wstyd wyjść z domu! Starannie ją wykończyłam, a dzięki strukturze materiału mogłam go pruć po stokroć i śladu nie zostawiłam ![]() Od pach w górę biustu ciągnie się nieładne marszczenie, wyszło troszkę ciasno pod pachami. Do kolejnej się bardziej przyłożę, zrobię porządny wykrój, poprawie gdzie trzeba (forum to kopalnia wiedzy!),na pewno wyjdzie idealnie ![]() Zdjęcia dodaję na prośbę Niteczka82/ Niteczki, tak sama z siebie chyba bym się wstydziła trochę ![]() Chciałam też podziękować agaaffek za podsunięcie pomysłów odnośnie wykończenia. --- Ostatnio edytowane 2015-03-31 11:11:42 przez kugikup --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pierwsze koty za płoty, ja od fartuszka zaczynałam a tu proszę ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zgadzam się z Niteczką
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Dobre początki, czekam na dalsze prace ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wygląda bardzo dobrze, więc szyj dalej ![]() ________________________________________________________
Moja praca, moja pasja - http://aleksandra-krajnik.pl/
Aleksandra i jej mała manufaktura - http://aleksandra-szyje.blogspot.com/ Koszulki, dużo koszulek - http://t-max.pl |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zamówiłam materiał i w mojej głowie miał zupełnie inne przeznaczenie, myślałam o bluzie
![]() ![]() ![]() Musze poćwiczyć z wszywaniem zamków :P |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ta sukienka ma mieć takie plecy gołe z tyłu? Bo fajnie to wygląda ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
ma mieć takie a dół sukienki jest z 3 trójkątów/trapezów. burda 'szycie krok po kroku" nr 1/2015, musiałam jedynie wprowadzić małe zmiany bo wg wykroju nie miało być zaszewek na biust, ale materiał elastyczny i w związku z tym ze plecy luźne to na biuście się nieładnie ułożyła. Ale zajęło mi to parę godz, tak wiec i tak jestem zadowolona. Na pewno będę ją nosić
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Morelowa sukienka -super. Biała nie w moim stylu, ale wykonanie bardzo ładne.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ten egzemplarz przegapiłam ![]() A strrrasznie podoba mi się ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-05-14 18:53:45 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.