Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witam :)
Dzieło jest za dużym słowem, ale to pierwsza w całości uszyta przeze mnie rzecz. Zabawy co nie miara, niby tylko kilka elementów. Nie obeszło się bez błędów, wykrój zdjęłam z lekko elastycznej narzutki, natomiast flausz elastyczny nie jest, ale mimo iż jest za ciasna w biuście, nie jest mi w niej wstyd wyjść z domu! Starannie ją wykończyłam, a dzięki strukturze materiału mogłam go pruć po stokroć i śladu nie zostawiłam :)
Od pach w górę biustu ciągnie się nieładne marszczenie, wyszło troszkę ciasno pod pachami.
Do kolejnej się bardziej przyłożę, zrobię porządny wykrój, poprawie gdzie trzeba (forum to kopalnia wiedzy!),na pewno wyjdzie idealnie :)
Zdjęcia dodaję na prośbę Niteczka82/ Niteczki, tak sama z siebie chyba bym się wstydziła trochę :)
Chciałam też podziękować agaaffek za podsunięcie pomysłów odnośnie wykończenia.

--- Ostatnio edytowane 2015-03-31 11:11:42 przez kugikup ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Pierwsze koty za płoty, ja od fartuszka zaczynałam a tu proszę :) Nie ma się co wstydzić, pewnie za tydzień spodnie będą. :oklasky: Sama bym taką zrobiła, ale już tyle wykrojów czeka w kolejce, że nie da rady...Załóż wątek i pokazuj dalej :)
Zgadzam się z Niteczką
Zaaklimatyzowany
Dobre początki, czekam na dalsze prace :)
Świeżynek
Zamówiłam materiał i w mojej głowie miał zupełnie inne przeznaczenie, myślałam o bluzie :) ale wyszło jak wyszło więc proszę :) a później okazało się, że spódnica to nie do końca wykrój dla mnie ale i tak jestem dumna :p spódnica powstała z internetowej instrukcji a sukienka z burdy "szycie krok po kroku".
Musze poćwiczyć z wszywaniem zamków :P

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A ta sukienka ma mieć takie plecy gołe z tyłu? Bo fajnie to wygląda :) Która to burda, ze ja jej nie zauważyłam?
ma mieć takie a dół sukienki jest z 3 trójkątów/trapezów. burda 'szycie krok po kroku" nr 1/2015, musiałam jedynie wprowadzić małe zmiany bo wg wykroju nie miało być zaszewek na biust, ale materiał elastyczny i w związku z tym ze plecy luźne to na biuście się nieładnie ułożyła. Ale zajęło mi to parę godz, tak wiec i tak jestem zadowolona. Na pewno będę ją nosić :)
Stara Gwardia
Morelowa sukienka -super. Biała nie w moim stylu, ale wykonanie bardzo ładne.
Stara Gwardia
To ten egzemplarz przegapiłam :(
A strrrasznie podoba mi się :)

--- Ostatnio edytowane 2015-05-14 18:53:45 przez Niteczka82 ---

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.