Wersja do druku

Świeżynek
Witam wszystkich forumowiczów !:D

Moja wiedza w kwestii tkanin i szycia jest jakby powiedziec, bardzo nikla dlatego prosze Was o mala podpowiedz.

Otoz chcialabym uszyc projekty ze zdjec, ale kiedy zaczelam przeszukiwac materialy pogubilam sie w tych wszystkich rodzajach aksamitow i welurów :bezradny::D Poza tym moja wiedza techniczna tez jest bardzo mala :(

Bluza nr1.

Bardzo podoba mi sie ksztalt bluzy nr 1. Chcialabym zeby na rrekawkach przy mankietach bylo duzo koralikow i kamieni ozdobnych (tak jak na zdjeciu umieszczonym obok), ale z tego co widze pod zdjeciu, to wydaje mi sie ze zostala ona uszyta z raczej cenkiego materialu.
A ja wolalabym zeby bluza byla z raczej grubszego materialu - zdjecie nr 2 wydaje sie byc uszyte z grubszego weluru albo aksamitu i wlasnie taki efekt chcialabym osiagnac.
Na stronie tkaniny net znalazlam Velveteen o gramaturze 250 g/m² ale wacham sie czy nie zainwestowac w gramature 340. Jak sadzicie , co bedzie lepsze ? Znalazlam tez material ze strechem wiec moze powinnam to uszyc z takiego?

Projekt nr 3 zostanie na pewno uszyty z cienszego materialu koloru czarnego, jak sadzicie, czy moglabym te górne pól przezroczyste wykonczenia zrobic z szyfonu?
Oraz nr 4, jak uwazacie, jaki material bylby dobry zeby wykonac dlugo-wieczne (:P) spodnie dresowe takie jak na zdjeciu,ale zebby jednoczesnie uzyskac efekt tego bardzo eleganckiego ukladania sie nad kostkami ? (Nie chce uszyc normalnego dresu tylko cos takiego 'elegantszego')

Zakupilam pare materialow na próbe ale wydaje mi sie ze moga byc za cienkie, tym bardziej ze zalezy mi przede wszystkim na jakosci wykonania. Nie chce zeby projekty stracily ksztalt po kilku praniach, albo zeby material sie 'wypral' i stal sie 'szmatawy'. A ten który kupilam jest troche zbyt przezroczysty i cienki.

Prosze o pomoc, bede bardzo wdzieczna

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.