Wersja do druku

Stara Gwardia
Droga Susanno!
w jednym z wpisów na blogu zauważyłam ze chciałaś uszyć sukienke- model 106 z burdy 12/2007 (sukienka jak ta z Asos), ale jednak zdecydowałaś sie na inną.
Ja chciałabym sobie uszyć taką sukienke jak w załącznikach(tyle ze plecy mniej odkryte ;)) i myśle że ten wykrój mógłby mi w tym pomóc. nie jestem tylko pewna jak wygląda ta forma w burdzie 12/2007. Bo jeśli właśnie tak jak ta sukienka z Asos w kwiaty z Twojego bloga, to byłoby dobrze. Jeśli mogłabym prosić o jakiś skan lub coś takiego... bo niestety nie posiadam tej burdy, a nie wiem czy jest sens zamawiać, jeśli to nie to czego oczekuje.
Bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Alto jak dla mnie nie ma co kombinować tylko wziąć wykrój z Burdy na prosta bluzeczkę i ją pociąć w odpowiednich miejscach.
Dziś nie dam rady ale jutro postaram się napisać co i jak.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
pociąć w odpowiednich miejscach... hmmm ;)
Chciałabym żeby dobrze przylegała do ciała. Kupiłam już yersey (czy jak kto woli dżersej), ale koronke mam ze stywnego materiału.
Dziękuje bardzo :)
Pozdrawiam.
Ja ostatnio łączyłam koronkę z elastycznym materiałem. Trzeba wziąć poprawkę na to, że część koronkowa będzie musiała mieć podstawę jak wykroje nierozciągliwe, a dżersej jak rozciągliwe. Pewnie skorzystałabym z wykroju na nieelastyczną bluzkę i po przyfastrygowaniu wprowadziła poprawki na dzianinie, bo łatwiej zwęzić niż dodać potem materiału. Aha, połączenie koronki i dzianiny szyłam elastycznymi ściegami - dobrze się szyło, kiedy to koronka była na wierzchu - bo nie wciągało mi ją do bębenka.

Eh, szkoda że wrzuciłaś to zdjęcie, bo teraz myślę o tym, żeby uszyć coś takiego. Tyle, że tutaj widzę cienką i rozciągliwą koronkę, a nie sztywniejszą czy grubszą. Ale takich cudów w normalnej cenie nie widuję.
Mistrzyni Krawiectwa
Za mną cały czas chodzi taka bluzka z koronki z plecami i rękawami z koronki, i jednolitym przodem, mam na stanie czerwoną elastyczną i dżersej, tylko czasu brak, ale myślę że powoli, powoli to nadrobię :p

--- Ostatnio edytowane 2011-04-07 08:15:11 przez Magda ---
Dzięki za rady.
Potrzebuje tej sukienki na 28 maja. Przydałoby mi sie z tym zmierzyć do końca kwietnia, bo jeśli nie wyjdzie to bede miała jeszcze czas żeby sobie coś kupić.
Pozdrawiam!:)

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.