Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Stara Gwardia
Bee, gdzieś mam, tylko zanim ja się do niej dogrzebię...
Świeżynek
Nie ma sprawy, poszukam czegos podobnego. :)

W piatek postaram sie przejsc do sklepu z materialami. W miedzyczasie staram sie zdobyc manekina. Napisze Wam niedlugo co i jak.

Dzieki, dziewczynki. Jestescie super!
Stara Gwardia
w piątek pozamykane, święto
Stara Gwardia
Iwi, podobne kiecki maja zazwyczaj tylko dwie warstwy materialu, ja chcialam miec spodnice odrobine bardziej obfita, ale jednoczesnie ladnie sie ukladajaca. Ile bys radzila metrow kupic?

Agaaffek, manekina juz sobie upatrzylam uzywanego za 10 euro, tak wiec sie nie zrujnuje. Od biedy bedzie sluzyl za dekoracje mieszkania. ;)

Choco, dziekuje za link, super ta kiecka wyszla. Podziwiam dziewczyne za to farbowanie tiulu. Kiedys probowalam i wyszlo strasznie. Na szczescie do mojej ewentualnej sukienki mam zamiar kupic material juz we wlasciwym kolorze. Nie pomyslalabym tez zeby przedluzyc material z gorsetu na spodnice, super idea! Gorset chcialam bez fiszbin zrobic, dla uproszczenia myslalam tez o kupnie stanika bez ramiaczek i zrobienia gorsetu jakby juz na nim zeby sobie ulatwic prace. Myslisz ze tak sie da?

I co kochane myslicie o polaczeniu tiulu z szyfonem? Czy to bedzie dobrze wygladalo?

Pokaze jeszce jeden przyklad sukienki, ktora mi sie podoba...

Dziekuje Wam bardzo za Wasze wypowiedzi. Nie mam sie kogo poradzic, a Wy bardzo rozjasniacie mi sytuacje. :)
Ja bym nie przedłużała tkaniny z gorsetu, ciężko będzie dół wyrównać.
Stanik można wszyć np: http://www.sewingadicta.com/2010/07/dress-for-my-good-friend-miss-n.html
A tutaj jeszcze jedno drapowanie: http://www.burdastyle.com/techniques/a-novices-guide-to-draping/technique_steps/1
Świeżynek
Choco, dziekuje bardzo za Twoja wiadomosc, super sa te linki!

Bylam wczoraj w sklepie z tkaninami, nie znalazlam zadnego ladnego tiulu. Kupilam natomiast troche fajnego muslinu (chyba, bo nie byl opisany), sprobuje sobie uszyc spodnice maxi.

Szukalam tez gotowej sukienki (psiapsiola chce koniecznie zeby byla dluga), ale nie znalazlam nic ciekawego, wszystkie suknie wieczorowe sa okropne, za dlugie i z tandetnymi ozdobami. Chyba faktycznie pozostanie mi cos uszyc...

DOPISANE:

Zastanawialam sie, myslalam, glowilam i w koncu dokupilam wiecej tego materialu, o ktorym pisalam wczesniej. Lacznie mam go 9 metrow, bo akurat tyle w sklepie zostalo. Mam zamiar uszyc pierwsza wersje mojej sukienki dla wprawy, a w miedzyczasie szukac dalej miekkiego tiulu na wersje ostateczna, taka jak na zalaczonym zdjeciu. :)

Jesli kogos to interesuje to moge pisac tutaj o swoich postepach, wrzucac linki i zdjecia instruktazowe, ktorych zbiera mi sie juz niezla kolekcja.

Dziekuje Wam bardzo za Wasza pomoc, jestescie wspaniale!

--- Ostatnio edytowane 2015-05-06 18:05:35 przez Bee ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A nie chcesz gotowej z Burdy 3/2013? Będziesz miała łatwiej :D

--- Ostatnio edytowane 2015-05-07 20:21:35 przez Choco ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Chcialabym, tylko nie moge znalezc. Masz ja moze?

W kazdym razie szyje sama, bedzie jazda. ;)
Stara Gwardia
Tu możesz kupić wykrój http://www.burdastyle.de/burda-style/damen/korsagenkleid-tuell-brautkleider_pid_1094_9117.html , albo napisać do Burdy.pl czy mają ten numer.
Świeżynek
Dzieki wielkie!

Mam gorset, ktorego nie nosze, bo kolorystycznie mi nie pasuje, ale kroj ma fajny. Postanowilam wiec go rozlozyc na czynniki pierwsze i odwzorowac na materiale. Zobacze jak to wyjdzie. Jesli kiepsko to zamowie te Burde.

Dam znac jak mi idzie. :)

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.