Świeżynek
![]() |
|
Witam, proszę o pomoc. Moja Janome txl607 niemiłosiernie stuka, była już 3 razy w serwisie Strima, który twierdzi że wszystko jest ok, ale za każdym razem jak wraca (coś tam regulują) to jest znowu cicha, a potem stuka na nowo. Można tego posłuchać tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=gJhFeWv9KNo Czy ktoś ma doswiadczenie z czymś takim? Czy to normalne? Błagam o kontakt, dziękuję za pomoc.
pozdrawiam, ola |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a co Ci wpisali w gwrancje? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Raz regulację paska, drugi raz nic nie wpisali, ale mają to poprawić, a teraz co wpiszą - nie wiem. Ponoć za każdym razem ją całą rozbierają, tyle, że problem polega na tym, że oni twierdzą, że te stuki sa normalne, a mnie się to jednak wydaje podejrzane. Serwis Eti, po oglądnięciu fimu powiedział, że stuki są niepokojące, tyle, że do nich nie mogę tej maszyny oddać, bo stracę gwarancję...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dlaczego stracisz gwarancje? Eti jest importerem Janome na Polskę i generalnie wszystkie Janomki do nich są wysyłane. Strima coś ściemnia. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Nienaturalne stuki w maszynie zawsze oznaczają nieprawidłowości, czasami poprzedzają poważniejszą awarię. Zdarza się, że nieuczciwy mechanik dla zamaskowania problemów zmienia naprężenie paska co ogranicza nasilenie stuków, a uspokojony klient daje się spławić.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, trochę mnie uspokoiliście, bo zaczynałam już myśleć że ze mną coś nie tak. Wysyłałam tam maszynę 3 razy (bo stukała jak niemiecki traktor z XIX wieku) za każdym razem słyszałam w słuchawce od Strimy, że moja maszyna jest "Wyjątkowo cicha", potem wracała do mnie - oczywiście bez stuków i z wbitym wpisem z regulacją paska, a po 2-3 dniach szycia, na nowo zaczynała "traktorzyć". Zobaczymy jak będzie tym razem, ale szczerze, wydałam tyle pieniędzy bo chciałam dobrze, i myślałam, że z tak drogą maszyną świat zwojuję,a tu takie rozczarowanie...
pozdrowienia |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.