Wersja do druku

Świeżynek
Witam, proszę o pomoc. Moja Janome txl607 niemiłosiernie stuka, była już 3 razy w serwisie Strima, który twierdzi że wszystko jest ok, ale za każdym razem jak wraca (coś tam regulują) to jest znowu cicha, a potem stuka na nowo. Można tego posłuchać tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=gJhFeWv9KNo Czy ktoś ma doswiadczenie z czymś takim? Czy to normalne? Błagam o kontakt, dziękuję za pomoc.
pozdrawiam,
ola
Pogromca spamerów
a co Ci wpisali w gwrancje?
Świeżynek
Raz regulację paska, drugi raz nic nie wpisali, ale mają to poprawić, a teraz co wpiszą - nie wiem. Ponoć za każdym razem ją całą rozbierają, tyle, że problem polega na tym, że oni twierdzą, że te stuki sa normalne, a mnie się to jednak wydaje podejrzane. Serwis Eti, po oglądnięciu fimu powiedział, że stuki są niepokojące, tyle, że do nich nie mogę tej maszyny oddać, bo stracę gwarancję...
Stara Gwardia
Dlaczego stracisz gwarancje? Eti jest importerem Janome na Polskę i generalnie wszystkie Janomki do nich są wysyłane. Strima coś ściemnia.
Nienaturalne stuki w maszynie zawsze oznaczają nieprawidłowości, czasami poprzedzają poważniejszą awarię. Zdarza się, że nieuczciwy mechanik dla zamaskowania problemów zmienia naprężenie paska co ogranicza nasilenie stuków, a uspokojony klient daje się spławić.
Świeżynek
Dziękuję, trochę mnie uspokoiliście, bo zaczynałam już myśleć że ze mną coś nie tak. Wysyłałam tam maszynę 3 razy (bo stukała jak niemiecki traktor z XIX wieku) za każdym razem słyszałam w słuchawce od Strimy, że moja maszyna jest "Wyjątkowo cicha", potem wracała do mnie - oczywiście bez stuków i z wbitym wpisem z regulacją paska, a po 2-3 dniach szycia, na nowo zaczynała "traktorzyć". Zobaczymy jak będzie tym razem, ale szczerze, wydałam tyle pieniędzy bo chciałam dobrze, i myślałam, że z tak drogą maszyną świat zwojuję,a tu takie rozczarowanie...
pozdrowienia

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.