Świeżynek
![]() |
|
Witam Wszystkich
Jestem Monia. Od około tygodnia przeglądam wasze forum i w końcu odważyłam się do Was dołączyć. Szczerze mówiąc nigdy nie myślałam, że będę chciała nauczyć się szyć na maszynie. Namówiła mnie do tego pewna dobra duszyczka. Jak na razie nie wiem jak ten temat ogarnąć, ale jestem pełna dobrych myśli i wiary, że nie jest to takie trudne. Jeszcze nie umiem szyć na maszynie a już mam wiele pomysłów. Obecnie posiadam starego, ciężkiego łucznika w skórzanej walizce, zabrałam go mamie by mieć, na czym zacząć naukę. Z czasem (o ile jakoś pójdzie mi szycie), planuje kupić o nowszy model. Czytając niektóre tematy z waszego forum zauważyłam, że są tu ludzie chętnie dzielący się swoją wiedzą i dobrą radą. Mam nadzieje spędzić tu z Wami miło czas, poszerzyć swoją wiedzę (z Waszą pomocą) i w końcu coś uszyć ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Moniu i powodzenia w nauce szycia.
Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj. ![]() ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hej, fajnie, że dołączyłaś ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj...dobrze mòwią przedmówcy
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Witaj!
Do szycia przede wszystkim trzeba mieć serce, nie obrażać się na maszynę z powodu zerwania nitki, czy hałasowania... Usiądź koło maszyny, pogłaszcz ją po obudowie i zapytaj, czy chcecie się dogadać? Jeśli odpowiedź będzie pozytywna - to pierwszy krok masz za sobą! ![]() Bo z maszyną trzeba się zaprzyjaźnić, słuchać jej dźwięków, pomagać jej czasem, aby w momencie przysiadania do szycia tworzyć jeden spójny organizm. Maszyny nie są złośliwe, tylko bywają źle traktowane. ![]() Powodzenia! I pokazuj swoje wytwory! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak pięknie powiedziane Zibiaszu... Powinieneś bajki dla milusińskich pisać. Aż się rozmarzyłam ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
cześć ![]() ________________________________________________________