Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Cześć:) Pomysł fajny. kiedyś dawno, moje chomiki pogryzły co dopadły,po ucieczce z klatki.A brat nosił szczura w kieszeni koszuli,miał białego z czerwonymi oczkami,paskudztwo bleee. Ale dość grzeczny był,szczurek oczywiście:D.
Cześć:) Pomysł fajny. kiedyś dawno, moje chomiki pogryzły co dopadły,po ucieczce z klatki.A brat nosił szczura w kieszeni koszuli,miał białego z czerwonymi oczkami,paskudztwo bleee. Ale dość grzeczny był,szczurek oczywiście:D.
Cześć :) Oj tam, oj tam, nie takie straszne szczurasy, jak je malują :) Generalnie to jedne z najbardziej inteligentnych zwierzaków na świecie. Sam mam 7 :)

Pozdrowienia!
Krawiec-Filozof
To właśnie jest nie całkiem zrozumiałe, dlaczego ludzie nie lubią tak inteligentnych zwierzaków, albo się ich boją, albo brzydzą?
Ja np. uwielbiam obserwować wszystkie ptaki krukowate i podziwiać ich spryt. Owszem, inne ptaszki też lubię, np. sikorki wabię słoninką na balkonie, ale to już nie jest to samo...
Wrony, kawki, gawrony - to ptasia elita intelektualna.:)
Próbowałem się nawet zaprzyjaźnić z jedną wroną, którą codziennie spotykałem na przystanku, ale zmieniłem miejsce pracy i przestałem jeździć w tamte okolice. Trochę szkoda, bo ona już na mnie czekała każdego ranka.:)
W każdym razie wiem na pewno, że krukowate kojarzą fakty, potrafią przewidywać, a nawet kombinować abstrakcyjnie. Najlepszym dowodem na ich inteligencję może być filmik, na którym wrona wyraźnie dla radochy zjeżdża sobie po śniegu na denku od słoika.:)

https://youtu.be/NmuzYppfRoA

W Warszawie ludzie ze szczurkami na ramieniu już nie są rzadkością w autobusie. To chyba zaczyna być modne?:)
https://www.facebook.com/Zibiasz

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.