Świeżynek
![]() |
|
Mam takie małe pytanie.
Nie znalazłem nic na forum a może przeoczyłem. Mam hafciarko-maszyne Brother SE400. Czy taka hafciarka da rade wyszywać wzory na skaju, skórze itp? Czy może są inne specjalne hafciarki do haftu ciężkiego ![]() ![]() Dziękuję za informacje ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
myślę że to zależy od grubości i twardości skóry/skaju. ja mam janome mb4 i nie lubię eksperymentować, boję się że uszkodzę. Pytałam sprzedawcy i pisał, ze jak materiał nie jest gruby i twardy to da radę. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Hmm musza również zaczerpnąć rady gdzieś. Fakt faktem skaj gruby nie jest więc powinno dać rade
![]() Jak na razie dzięki ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
W przypadku skóry naturalnej problem może być nie tyle w grubości skóry, co w gęstości ściegów;
hafciarka ma BARDZO gęsty ścieg i może skórę po prostu przeciąć, kiedy wkłucia będą tuż obok siebie. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też właśnie o tym myślałam, że przy skórze trzeba raczej rzadkie ściegi robić :P A tak poza tym to jak miałam hafciarkę to na eko-skórze kilka razy haftowałam bez większych problemów. Hafciarka z dużą siłą musi się wbijać tak czy siak, zobaczcie jakie sztywne czasami są hafty i jak ciężko w to zwykłą igłę wbić
![]() Nie słyszałam o hafciarkach do haftu "ciężkiego", ale kto wie... może takie istnieją :P |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.