Świeżynek
![]() |
|
Witam,
Bardzo proszę Was o pomoc! Zdecydowałam się na zakup overlocka i nie jestem przekonana ktory wybrac ![]() Ja nie mialam nigdy do czynienia w overlockiem wiec dane techniczne zupelnie nic mi nie mowia. Bardzo bardzo prosze o pomoc i rade!! Marta |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Wiesz, opinie w necie może pisać każdy, ale nie pisze przy tym, co z taką maszyną wyczyniał, zanim padła... Zdarzają się takie talenty, że potrafią zepsuć nawet taki traktor, jak niemal legendarny 4423! ![]() To autentyk! Pewna dziewczyna już pierwszego wieczoru zepsuła chwytacz w nowiutkim Singerze! Ale na szczęście nie poleciała pisać negatywnych opinii, tylko na forum Warszawa Szyje poprosiła z pokorą o pomoc... Ludzie nieraz wypisują takie androny, że łeb urywa! Prawie, jak turyści, którzy zgłaszają reklamację w biurze podróży, że "plaża była cała w piasku", albo "w Barcelonie było za dużo Hiszpanów"... ![]() Podobnie złe opinie czytałem o farbach Fevicryl, których używam i uważam za idealne, wręcz wymarzone! Ludzie narzekali, że np. szybko zasychają w słoiku i dlatego są beznadziejne. A to przecież farby akrylowe i wiadomo, że krzepną nieco szybciej od innych. I to jest ich zaleta, jeżeli się umie z nimi obchodzić! Należy nabrać, ile potrzeba i słoik zakręcać, a nie trzymać go dwa dni bez zakrętki! Tak, jak wędliny nie kładzie się na słońcu! Opiniami z netu właściwie nie ma co się sugerować, bo tam różne "byty niespełnione" wylewają swoje jady frustracji, a do rzeczywistości ma się to nijak. ![]() ![]() Lepiej zawsze polegać na opiniach praktyków, dla których maszyna nie jest chłopcem do bicia, lecz pożytecznym narzędziem. I właśnie tutaj takie opinie znajdziesz. ![]() Przygotuj się jednak na to, że będą także co najmniej odmienne na temat podobnych maszyn... Na proces szycia składa się tak wiele czynników, że każdy jest właściwie indywidualny; pomijając już samą sprawność mechaniczną maszyny, ważne jest Twoje nastawienie do zadania, dla kogo szyjesz, czy wybór materiału i modelu dyktował snobizm, pośpiech, cena, miłość, sympatia, chęć zaskoczenia... No nie sposób wymienić wszystkich... Ale jednym z ważniejszych jest chęć "dogadania się z maszyną". I trzeba mieć naprawdę pecha, żeby od razu trafić na najbardziej felerny egzemplarz nowoczesnej Europy. ![]() Wiem, że overlock to bardziej skomplikowane urządzenie (sam nie ogarniam zupełnie ![]() I to by było na tyle względem porady. Kopertę proszę położyć na parapecie. ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.