Wersja do druku

Świeżynek
Witajcie! Po dłuższym czasie przerwy postanowiłam uszyć zasłony do salonu. Problem w tym, że oferowane materiały mają zawsze szerokość 150 cm. Obawiam się, że jeśli dodatkowo wszyję taśmę marszczącą uzyskam bardzo wąskie zasłony, które przy oknie balkonowy będą wyglądać nieciekawie. Jak Wy radzicie sobie z tym problemem? Dostanę w ogóle szerszy materiał?
Pozdrawiam
Stara Gwardia
Są szersze tkaniny, np. w Leroy Merlin. W sklepach internetowych też da się coś znaleźć.
Stara Gwardia
Na Allegro poszukaj:) ja właśnie wymieniałam i są inne szerokości. Te, które kupowałam były na 3,10 m. Jak na moje okno akurat jedna długość i przecięcie na pół wystarczyło na dwie zasłony.
O szerokości 2,8m też znajdziesz, ja takie kupuję.
Stały Bywalec
Faktycznie, można znaleźć szersze, zwłaszcza w sklepach z zagranicznymi tkaninami- np. włoskie zasłonowe.
Jeśli masz jakiś wymarzony materiał 1,5 m to można spróbować połączyć 2 szerokości na jedną stronę okna (czyli 4 szerokości na jedno okno). Zdarzyło mi się tak zrobić z cienką tkaniną- wyszło ok, ale to już jedynie jako zasłona dekoracyjna, bez funkcji zasłaniania okna..

tutu
Pola, możesz bez problemów zszyć materiał - ja mam tak uszyte zasłony i przy marszczeniu zupełnie nie widać miejsca zszycia czy to przy odsłoniętym czy zasłoniętym oknie;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.