Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Mam do przerobienia spodnie w kroku,klient chce zwiększyć krok.Myślę jak to ugryźdź czy ktoś mi pomoże?Myślę żeby przerbić tył skrócić

--- Ostatnio edytowane 2015-07-07 18:54:47 przez Meduzka33 ---
Świeżynek
Chodzi o to że spodnie wiszą w kroku,właściciel chce je 4 cm skrócić żeby nie wisiały,czy te kliny w tym pomogą?
Świeżynek
Kliny pomogly by jesli spodnie ciagnely by lekko krokiem lub byly zbyt waskie w udach ...tutaj widze chodzi o cos innego.

Jaka glebokosc maja te spodnie ?

Jesli spodnie sa zbyt glebokie,opadaja i wisza w kroku, to pozostaje scisnac je paskiem do spodni, tak zeby nie opadaly, albo powazniejsza przerobka i zreszta nie oplacalna, bo za ten czas mozna uszyc nowe spodnie od podstaw, to sciagniecie pasa, podciecie spodni i ponowne jego wszycie.

W zaleznosci od rodzaju kieszeni w spodniach, nie zawsze takie sztuczki da sie zrobic, bo moze to smiesznie wygladac.

Ignorowane nicki: agaaffek,Zibiasz,Fiszka.

--- Ostatnio edytowane 2015-07-08 07:26:55 przez marco ---
Świeżynek
Kiedyś przerabiałam krok we własnych spodniach,nie pamiętam co zrobiłam ale udało się idealnie....cóż...krawiectwo to nie czary:)
Świeżynek
pewnie ze nie czary, jak sie jest swiadomym tego co sie robi :)

Ignorowane nicki: agaaffek,Zibiasz,Fiszka.

--- Ostatnio edytowane 2015-07-08 10:24:36 przez marco ---
Krawiec-Filozof
Według mnie najprostszym rozwiązaniem jest podszycie kroku nieco wyżej - na szkicu oznaczone zieloną linią.
Sam nie raz w taki sposób przerabiałem spodnie na siebie, bo jestem chudoszczawy.:)
Zabieg jest prosty i nawet nie trzeba wycinać zaszytych nadmiarów.
Ważne tylko, aby wewnętrzny szew był rozłożony płasko, bo tyły są zawsze szersze od przodów.
No i trzeba zaczynać od środkowego szwu w stronę kolan.
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Czyli przeszyć maszyną,i nie będzie się marszczyć?
Świeżynek
Tak jak Ci wczoraj odpisalem na priv, mozesz sprobowac wybrac krokiem tylne czesci spodni,ale tym samym zmieni sie tez obwod uda, wez to pod uwage.

pozdr...

Ps; Mniej wiecej w ten sposob jak na rysunku, wystawiasz tyl 2cm przed przednia czesc nogawki i wpadasz szyciem do lini kolan,(linia kolan = dlugosc kroku na pol i 5 cm wyzej.

--- Ostatnio edytowane 2015-07-08 15:47:23 przez marco ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Ok dzięki bardzo za pomoc:D
Świeżynek
Gdyby te spodnie nie były robocze i przestębnowane 3 razy grubą białą nitką to może bym się za to zabrała...już mi przeszedł zapał.Dzięza instrukcje na pewno się przydadzą:D

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.