Świeżynek
![]() |
|
Mam do przerobienia spodnie w kroku,klient chce zwiększyć krok.Myślę jak to ugryźdź czy ktoś mi pomoże?Myślę żeby przerbić tył skrócić
--- Ostatnio edytowane 2015-07-07 18:54:47 przez Meduzka33 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Chodzi o to że spodnie wiszą w kroku,właściciel chce je 4 cm skrócić żeby nie wisiały,czy te kliny w tym pomogą?
|
|
Świeżynek
|
|
Kliny pomogly by jesli spodnie ciagnely by lekko krokiem lub byly zbyt waskie w udach ...tutaj widze chodzi o cos innego.
Jaka glebokosc maja te spodnie ? Jesli spodnie sa zbyt glebokie,opadaja i wisza w kroku, to pozostaje scisnac je paskiem do spodni, tak zeby nie opadaly, albo powazniejsza przerobka i zreszta nie oplacalna, bo za ten czas mozna uszyc nowe spodnie od podstaw, to sciagniecie pasa, podciecie spodni i ponowne jego wszycie. W zaleznosci od rodzaju kieszeni w spodniach, nie zawsze takie sztuczki da sie zrobic, bo moze to smiesznie wygladac. Ignorowane nicki: agaaffek,Zibiasz,Fiszka. --- Ostatnio edytowane 2015-07-08 07:26:55 przez marco --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kiedyś przerabiałam krok we własnych spodniach,nie pamiętam co zrobiłam ale udało się idealnie....cóż...krawiectwo to nie czary
![]() |
|
Świeżynek
|
|
pewnie ze nie czary, jak sie jest swiadomym tego co sie robi
![]() Ignorowane nicki: agaaffek,Zibiasz,Fiszka. --- Ostatnio edytowane 2015-07-08 10:24:36 przez marco --- |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Według mnie najprostszym rozwiązaniem jest podszycie kroku nieco wyżej - na szkicu oznaczone zieloną linią.
Sam nie raz w taki sposób przerabiałem spodnie na siebie, bo jestem chudoszczawy. ![]() Zabieg jest prosty i nawet nie trzeba wycinać zaszytych nadmiarów. Ważne tylko, aby wewnętrzny szew był rozłożony płasko, bo tyły są zawsze szersze od przodów. No i trzeba zaczynać od środkowego szwu w stronę kolan. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czyli przeszyć maszyną,i nie będzie się marszczyć?
|
|
Świeżynek
|
|
Tak jak Ci wczoraj odpisalem na priv, mozesz sprobowac wybrac krokiem tylne czesci spodni,ale tym samym zmieni sie tez obwod uda, wez to pod uwage.
pozdr... Ps; Mniej wiecej w ten sposob jak na rysunku, wystawiasz tyl 2cm przed przednia czesc nogawki i wpadasz szyciem do lini kolan,(linia kolan = dlugosc kroku na pol i 5 cm wyzej. --- Ostatnio edytowane 2015-07-08 15:47:23 przez marco --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok dzięki bardzo za pomoc
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Gdyby te spodnie nie były robocze i przestębnowane 3 razy grubą białą nitką to może bym się za to zabrała...już mi przeszedł zapał.Dzięza instrukcje na pewno się przydadzą
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.