Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Nie jest to moj pierwszy wpis ale warto coś napisac o sobie. Z krawiectwem zetknęłam sie jako nastolatka ucząc sie przez dwa lata tego zawodu nie poszłam tym śladem ze zgledu na szybko pogarszający sie wzrok zreszta do dziś mam problemy . Ale do rzeczy jakiś czas temu zaczęłam sprzedawać pościele dziecięce potem inne artykuły. Problem jaki mnie dotknął tydzień temu czyli kurier który jechał ponad dwa tygodnie z zamówieniem z Polski skłonił mnie do zastanowienia sie nad otwarciem własnej szwalni. Niestety jestem w lesie. Chciałbym zakupić maszyny przemysłowe do szycia tak pościeli jak i pieluch moze kiedyś ręczników kocykow. Szukam tutaj cennych rad które pomogły by mi . Moze sa juz takie watki gdzie piszecie o maszynach cześć juz przejrzałam oczywiście na yt zaczęłam ogldac. Szukam dostawców najlepiej producentów materiałów bawełnianych ,nici zamków wszystkiego tego co wiąże sie z produkcja . Jeśli ktoś byłby tak miły i pomocny to wystarczy drobna wskazówka juz będę drążyć temat. Dziekuje za doczytanie do końca. Pozdrawiam
Pogromca spamerów
witaj :)
szwalnia,to ryzyko i ciezki kawalek chleba ale zycze powodzenia
Stara Gwardia
witaj :)
Stara Gwardia
Dzień dobry. Witam serdecznie :):)
Świeżynek
witaj dede przeczytałam twoj post obecnie tez zastanawiam sie nad sprzedaza kocyków minky poscieli i innych artykułow dla dzieci i niewiem jak zaczac z szyciem jestem na bakier i na poczatek kocyki szyła mi bedzie krawcowa nie jest to jakis duzy koszt ale zawsze i moje pytanie do ciebie czy jest szansa na przetrwanie i jak zaczac reklame czy na jakims forum typu facebook generalnie czy mozesz mi odpowiedziec na pare pytan?z góry dziekuje
Świeżynek
Mego mam znajome co żyją z szycia takich kocykow itp wiec chyba jakoś mozna. Ja nie mieszkam w Polsce wiec trudno mi mowić czy tam jest szansa z tego co pamietam juz ZUS zabija ascie lat temu było to 750 zł teraz pewnie więcej plus VAT na dzieci 23% do każdego produktu plus wiele innych opłat w których nie jestem na bierząco jeśli chodzi o Polskę . Ja mam ten luksus ze opłat mam mało za to ze mam firmę płace tygodniowo niecałe 3 funty . Podatku jesli zarobię poniżej 10 tys funtów nie palce. VAT na dziecinne rzeczy mnie nie obowiązuje. Jest zupełnie inny biznes. Jak mi nie wypali to sprzedam maszyny i produkty w Polsce raczej nie pozwoliłabym sobie lub ma zupełnie coś innego bym skierowała
Świeżynek
Przez pierwsze dwa lata działalności jest ulgowa składka na zdrowotne i społeczne - coś ok. 446 zł, więc bez przesady :)
Świeżynek
446 zl rocznie? jak to sie pozmnienialo ,
ja szukam daleej. moze ktos podpopwie na waszym forum gdzie zerknac bo bladze, czytam jak popadnie i wcale madrzejsza nie jestem..
Stara Gwardia
Miesięcznie.

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.