Świeżynek
![]() |
|
Cześć Wszystkim!
Jestem nowy na forum, piszę z takim oto pytaniem: moja tesciowa ma maszynę Arka 888, wszystko działa ok oprócz nawijania szpulki, czy mieliście taku problem? Czy jest jakiś przełącznik żeby trzpień na szpulkę się kręcił czy powinien się kręcić nonstop jak naciśnie się pedał? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam Sebastian |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po włożeniu szpuleczki na trzpień do nawijania trzeba go pchnąć w kierunku takiego ruchomego kółeczka. Spójrz na strzałkę na rysunku, dopiero teraz nawijanie jest możliwe. W instrukcji umieścili rysunek i ani słowa na ten temat.
Instrukcja jest też na forum w pdf'ie (gdyby była kiedyś potrzebna): http://ekrawiectwo.net/board/thread/91358/arka-radom-888-maszyna-do-szycia/?page=1 |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ekstra!!!
Taka prosta rzecz, próbowałem to poruszać, ale widać za malo zdecydowanie ![]() Bardzo dziękuję za pomoc ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Miałam kiedyś Arkę Radom i w niej nawijało się poprzez przesunięcie tego trzpienia ze szpuleczką, "wyciągnięcie" koła zamachowego, a następnie naciśnięcie pedału, może u Ciebie tak samo jest?
I też miałam problem z rozszyfrowaniem co i jak, bo w pl instrukcji zapomnieli kilku rysunków dać, dopiero jak wzięłam angielską to zobaczyłam :/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sebusmie, cieszę się, że się udało! Udanego szycia!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.