Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
![]() Od dawna czytam Wasze forum ale dopiero dziś postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Nie zajmuję się bezpośrednio krawiectwem a szyciem zabawek, są to ręcznie robione maskotki głównie na zamówienie znajomych i znajomych znajomych ![]() Mam teraz za zadanie wykończyć zabawkę nie swojego autorstwa, nie zrobiłam jej własnoręcznie ale muszę dodać do niej kilka poprawek - konkretnie łatek ![]() Dołączam zdjęcie na którym widać tkaninę na której chcę namalować łatki. Byłabym bardzo wdzięczna za Wasze rady i pomoc ![]() Pozdrawiam, Ewelina |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Z namalowaniem będzie na pewno problem, bo widzę po zdjęciu, że to jakiś rodzaj skaju? Czy skóra naturalna?
Przypuszczam, że jednak skaj, żeby dawał się prać. ![]() Otóż farby słabo się na nim trzymają, ponieważ to jest po prostu vinyl wylany na podkład z tkaniny. To oznacza, że farba weń nie wsiąka, a tylko "przykleja się" powierzchniowo. W związku z tym łatwo go zdrapać, albo nawet sam poodpada przy miętoszeniu. Kiedy jeszcze wziąć pod uwagę, że dziecko będzie z zabawką wyczyniać różne rzeczy - może taką farbę po prostu zjeść... ![]() Doradzałbym jednak naszycie takich aplikacji, choć to będzie pewnie dłubanina. Ale powinno dać się zrobić, nawet bez patroszenia i prucia zabawki. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.