Wersja do druku

Świeżynek
Witam wszystkich:)
Od dawna czytam Wasze forum ale dopiero dziś postanowiłam dołączyć do Waszego grona.
Nie zajmuję się bezpośrednio krawiectwem a szyciem zabawek, są to ręcznie robione maskotki głównie na zamówienie znajomych i znajomych znajomych:)
Mam teraz za zadanie wykończyć zabawkę nie swojego autorstwa, nie zrobiłam jej własnoręcznie ale muszę dodać do niej kilka poprawek - konkretnie łatek:) Zwierzątko musi mieć ciemnobrązową łatkę na oku i tu moje pytanie: czym mogę taką łatkę namalować? Czy powinnam użyć farbki do tkanin, jeżeli tak, to jakiej? Czy może pisaka do tkanin?
Dołączam zdjęcie na którym widać tkaninę na której chcę namalować łatki.
Byłabym bardzo wdzięczna za Wasze rady i pomoc:)
Pozdrawiam,
Ewelina

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Krawiec-Filozof
Z namalowaniem będzie na pewno problem, bo widzę po zdjęciu, że to jakiś rodzaj skaju? Czy skóra naturalna?
Przypuszczam, że jednak skaj, żeby dawał się prać.:)
Otóż farby słabo się na nim trzymają, ponieważ to jest po prostu vinyl wylany na podkład z tkaniny. To oznacza, że farba weń nie wsiąka, a tylko "przykleja się" powierzchniowo. W związku z tym łatwo go zdrapać, albo nawet sam poodpada przy miętoszeniu.
Kiedy jeszcze wziąć pod uwagę, że dziecko będzie z zabawką wyczyniać różne rzeczy - może taką farbę po prostu zjeść... :)
Doradzałbym jednak naszycie takich aplikacji, choć to będzie pewnie dłubanina. Ale powinno dać się zrobić, nawet bez patroszenia i prucia zabawki.:)
https://www.facebook.com/Zibiasz

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.