Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich serdecznie!Zawsze ciągnęło mnie do szycia,teraz kiedy matkuje pewniej rocznej pannie i siedze w domu postanowilam swoje marzenie spełnić
![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-01 12:55:48 przez Angelika1234 --- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj ![]() obyś jej nie wykończyła ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Właśnie się tego obawiam
![]() ![]() Jestem pod wrażeniem Waszych umiejętności i mam zamiar też ostro trenować przed maszyną i moim pierwszym marzeniem jest dresowa sukieneczka dla córki ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witaj ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A może ma ktoś też privileg i pomógłby mi?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A mogłabyś wstawić zdjęcie? takie na wprost, żeby było widać pokrętełka i oznaczenia przy nich. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Masz dwa pokrętła i suwak, To pokrętło na dole z tymi wzorkami to wybór ściegu. Pokrętło na górze i suwaczek to regulacja długości i szerokości ściegu. Suwaczek jest raczej od długości, ale żeby mieć pewność trzeba zrobić tak. Bierzesz szmatkę, nastawiasz dolne pokrętło na ścieg prosty, suwaczek na 1 i przeszywasz kawałek, potem suwaczek na 5 i znowu kawałek. Jeśli nic się nie zmieniło to mamy szerokość, jeśli na 5 odległości między wkłuciami igły są większe niż na 1 to mamy długość.
Przepraszam, może tłumaczę jak idiocie, ale nie wiem na jakim poziomie jesteś i wolę "jak krowie na miedzy" niż zbyt ogólnikowo. Zrób to i daj znać jak wyszło, a wtedy wytłumaczę całą resztę ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-01 19:56:35 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
To wiem,od razu jak dostałam tą maszynę to tak zrobiłam. Mam problem z tym że nie wiem czy mogę szyć bardziej elastyczne materiały. Jak szyję zwykłaą nitką to pęka a jak elastyczną to plącze się. Nie wiem czy to kwestia napięcia nici czy po prostu mam za prostą maszynę. Przepraszam że tak dopytuje
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Znaczy nitka pęka przy szyciu elastycznej tkaniny, czy po zszyciu pęka nitka jak rozciągasz zszyty materiał? Jakim ściegiem szyłaś?