Wersja do druku

Świeżynek
Poszukuję sztywnej tkaniny na baskinkę, tak aby tak ładnie odstawała jak na zdjęciu. Jakim tkaninom się przyjrzeć? Przeszukałam internet i na nic nie wpadłam.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
W Textilmarze znalazłam coś takiego -> http://sklep.textilmar.pl/dzianina-nurek-c-388.html
Będzie się układać ale czy to wygodne w noszeniu... wątpię.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Pianka albo nurek dałyby taki efekt wizualny, ale na bluzkę to rzeczywiście średni pomysł.

Rozwiązaniem może być usztywnienie normalnej tkaniny flizeliną (tzn. usztywnienie tylko baskinki).
Stara Gwardia
Bluzka wygląda, że jest z dzianiny i może to jest jakiś nurek.
Krawiec-Filozof
Mnie też się wydaje, że to dzianina, a przemawia za tym brak zaszewek i trochę spłaszczony biust. Poza tym krawędź baskinki jest podszyta ściegiem krytym, co widać na zaznaczonym wycinku, choć zdjęcie jest słabe i zaszumione. Dodatkowo zdradzają to podszycie zwisające nitki.
To może być coś w rodzaju takim, jak znalazła Susanna, tylko grubsze, o większej gramaturze.
A że nieszczególnie przyjemne na bluzkę? Ha! Czego się nie robi dla bajeru?! Już nie takie wynalazki dziewczyny noszą! :D
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Mnie też się wydaje, że to dzianina, a przemawia za tym brak zaszewek i trochę spłaszczony biust.
Cóż za wprawne oko ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.