Świeżynek
![]() |
|
Cześć
![]() Chciałam się przywitać ![]() Od jakiegoś czasu podglądam Wasze forum, mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Wasze porady, ale, że i sama będę mogla czasem pomóc ![]() Skończyłam szkołę odzieżową... Hmmmm chyba w 1999 roku ![]() Tak, wiem, stara jestem ![]() Krawiectwo od dziecka było moją pasją, kochałam ciąć firanki, obrusy, koce, które moja Cudowna Mama dostała od rodzinki zza granicy, bo u Nas niestety nie było takiego wyboru jak teraz... ![]() Moja Mama też szyła. Dla mnie i dla siostry. Piękne sukienki, kubraczki itp. Ona nie skończyła żadnej szkoły. A jednak... Tworzyła piękne rzeczy ! Szyję głównie dla siebie, w zasadzie nie używam już żadnych szablonów i wykrojów, po prostu kładę materiał i ciach ! Kocham dzianiny, i kocham szyć sukienki. Fascynuje mnie moda unowocześnionego baroku. Koronki, kokardy, kamienie, tiule. Ostatnio zostałam też "projektantką" ślicznej dziewczynki, póki co uszyłam dla niej różową rozkloszowaną sukieneczkę, ale mam kolejne zamówienie, zaraz po zakupie Marrylocka będę realizować dla niej coś nowego ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witaj staruszko :P
![]() |
|
Cześć ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witaj, witaj
![]() Starość nie radość ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witaj. 1999 to było wczoraj przecież.
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Witaj!
Wniósłbym tu pewne sprostowanie do powiedzonka na temat starości, bo starość może być radością! Wszystko zależy od tego, jak się ją spożytkuje... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
|
|
Witaj 😀
Szkołę ukończyłam w 1975 roku no może 1977 bo potem było studium zaoczne i już pracowałam. Wiem jestem babcią ale nie starą babcią 😀😀😀 ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tyle lat mamy,na ile się czujemy. Cześć.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie, święta to prawda co piszesz
![]() ja cały czas czuję się jakbym miała 20 lat ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bardzo dobrze się czuję w towarzystwie czterdziestek.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.