Świeżynek
![]() |
|
Witam,
proszę o opinię w sprawie maszyn przemysłowych. Planuję rozpocząć małą produkcję ubranek dziecięcych (do 400 szt miesięcznie)- dresówka, spodenki i bluzeczki z aplikacjami. Proszę o opinie odnośnie stębnówki przemysłowej i overlocka przemysłowego. Dziękuję ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
na takich idzie szybciej robota
ale tylko przeszyjesz prosto i obrzucisz, a do podkladania dzianin jest renderka ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli miałabym kupować przemysłówkę to tylko juki, i to z pełnym automatem, a nawet jeśli bez automatu, to z energooszczędnym silnikiem. Co do konkretnych modeli się nie orientuję, ale kiedy jeszcze myślałam o przemysłówce to najwięcej informacji uzyskałam tu http://www.contec.pl/pl/produkty-kafelki/2871/0/0/maszyny_juki.html
Do produkcji którą planujesz potrzebujesz przede wszystkim owerloka czteronitkowego i renderki(kiedyś spotkałam się z nazwa interlock, ale nie wiem czy to na pewno to samo). Będziesz mieć jakąś dotację? Jeśli nie, może warto poszukać maszyn używanych? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ostatnio słyszałem wiele pochlebnych opinii od sprzedawców maszyn na temat maszyn firmy ,,JACK''.
Szczególnie polecali stębnówkę SHIRLEY 2 . Odpowiednik JUKI jest droższy około 1000 zł. od SHIRLEJ 2. --- Ostatnio edytowane 2015-11-30 18:55:53 przez myszek67 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję za opinie. Rozważam również zakup sprzętu używanego. Zerknęłam na maszyny z linku. Mam pytanie,co oznacza?
- stębnówka ramieniowa cylindryczna, 1 igłowa - 2-igłowa w potrójnym transportem - słupowa - zigzag W opisie mają zastosowanie do szycia ciężkiego, zakamarków itd. A jakiej konkretnie mam szukać maszyny do szycia aplikacji na dzianinach, czyli drobnych elementów, opcji prowadzenia po krawędziach itd? Jeżeli pytanie jest zbyt szczegółowe to ok ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-30 21:36:45 przez remeka --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
poczytałam też więcej o Shirley 2
http://www.overlock.com.pl/591,pl_stebnowka-1-iglowa-jack-jk-shirley-ii-e-(-automat-).html czy ten konkretny model może posłużyć mi do naszywania właśnie wyżej wspomnianych aplikacji? |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja ją mam ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Myślisz Roksanitko, że do aplikacji będzie ok?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jesli chcesz tylko sciegiem prostym szyc ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ściegiem prostym i zygzakiem przede wszystkim, również grubymi nićmi (nie wiem jak opisać te grubsze nici... są tak odrobine grubsze od standardowych
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.