Świeżynek
![]() |
|
Witam, natchniony wspomnieniami oraz trochę z chęci spróbowania czegoś nowego zakupiłem w Biedronce maszynę Łucznik Paulina 511, pewnie zakup nie najlepszy, ale nie mi to oceniać bo się nie znam, a też uznałem, że jak na pierwsze kroki w krawiectwie to maszyna cenowo i funkcjonalnie się nada.
No i problem pojawił się już podczas czytania instrukcji oraz prób zastosowania się do instrukcji. Nie wiem, czy ktoś widział instrukcję obsługi Paulina511, chodzi mi o wyciąganie nitki dolnej(ze szpulki dolnej). Nie bardzo wiem, w jaki sposób poprowadzić nitkę z bębna do oczka igły.... czy ktoś mógłby mi nagrać film instruktażowy, bardzo proszę? Domyślam się, że w instrukcji jest luka pomiędzy wkładaniem szpulki do bębenka a wyciaganiem nitki. Na rysunku wygląda to tak, że nitka powinna iść od wnętrza bębna, ale w takim razie w jaki sposób przeciągnąć tam nitke? Będę wdzięczny, pozdrawiam! Hubert |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nitki dolnej nie prowadzi się do oczka igły.
Luka w instrukcji jest - to fakt - ale i o wyciąganiu dolnej nitki jest, trzeba przewrócić dalej stronę lub dwie. To jest instrukcja do Łucznika Anna 510 http://lucznik.info/public/files/pdf/510-ANNA-manual-PL.pdf Na stronie 10 i 12 instrukcji (w pdf strona 12 i 14) jest pokazane/opisane, jak się wkłada szpuleczkę do bębenka, bębenek do maszyny i jak wyciąga dolną nitkę. A tu film - wyciąganie nitki z bębenka: https://www.youtube.com/watch?v=5-7yvFHHwpU&feature=youtu.be&t=1m6s Na koniec uwaga, nitkę górną nawlekaj zawsze przy podniesionej stopce, wtedy ma szanse znaleźć się pomiędzy talerzykami naprężacza. A do szycia zawsze opuszczaj stopkę. Powodzenia. --- Ostatnio edytowane 2015-12-16 09:07:59 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, bardzo dziękuję! Powiodło się, prawda jest taka, że było napisane w sposób dość oczywisty, ja po prostu założyłem, że to musi być jakoś specjalnie skomplikowane, ale już się udało
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
i jak idzie praca z tą maszyną??? Przymierzam się do zakupu... Warto od niej zaczynać przygodę z szyciem??
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.