Świeżynek
![]() |
|
Witam Was, proszę o podpowiedź jak rozpoznać lewą i prawą stronę koronki. Szyję koleżance sukienkę i karczek ma być z białej koronki. Jak dla mnie to ta gdzie widać łączenia nitek, czyli ta bardziej tłoczona. Proszę o poradę bo mam z tym problem
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może jakieś zdjęcia, bo koronka koronce nie równa ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
zamieszczę po południu i bardzo liczę na podpowiedź...
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Chyba już znalazłam prawą stronę tej mojej koronki...mówią, że jesli są jakieś łączenia w koronce, to jest to lewa strona i znalazłam! na tej dla mnie ładniejszej stronie( czyli tej z widoczną wypukłą nitką) jest łączenie. Tak więc moja prawa jest już lewą stroną. Jednak i tak jeśli nie byłoby tego widać to ja wolałabym odwrotnie...
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
akurat koronki nie są moją specjalnością, ale ja wybierałabym jako prawą stronę właśnie tę, która jest ładniejsza ![]() ________________________________________________________
tutu |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Temat lewej i prawej strony już był podnoszony na forum niejednokrotnie, a zawsze rozważania prowadziły do jednej konstatacji - prawa strona to ta, która Ci się bardziej podoba! ![]() W przypadku koronki mnie też się wydaje, że bardziej wypukła powinna być prawą, bo tworzy rzeźbę powierzchni. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.