Wersja do druku

Świeżynek
Witam Was, proszę o podpowiedź jak rozpoznać lewą i prawą stronę koronki. Szyję koleżance sukienkę i karczek ma być z białej koronki. Jak dla mnie to ta gdzie widać łączenia nitek, czyli ta bardziej tłoczona. Proszę o poradę bo mam z tym problem
Stara Gwardia
Może jakieś zdjęcia, bo koronka koronce nie równa :)
zamieszczę po południu i bardzo liczę na podpowiedź...
Świeżynek
Chyba już znalazłam prawą stronę tej mojej koronki...mówią, że jesli są jakieś łączenia w koronce, to jest to lewa strona i znalazłam! na tej dla mnie ładniejszej stronie( czyli tej z widoczną wypukłą nitką) jest łączenie. Tak więc moja prawa jest już lewą stroną. Jednak i tak jeśli nie byłoby tego widać to ja wolałabym odwrotnie...

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stały Bywalec
akurat koronki nie są moją specjalnością, ale ja wybierałabym jako prawą stronę właśnie tę, która jest ładniejsza :) takie praktyczne podejście..
Temat lewej i prawej strony już był podnoszony na forum niejednokrotnie, a zawsze rozważania prowadziły do jednej konstatacji - prawa strona to ta, która Ci się bardziej podoba! :)
W przypadku koronki mnie też się wydaje, że bardziej wypukła powinna być prawą, bo tworzy rzeźbę powierzchni.:)
https://www.facebook.com/Zibiasz

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.