Świeżynek
![]() |
|
Witam. Chciałem się poradzić innych odnośnie pomysłu na interes, który ostatnio wpadł mi do głowy. Mianowicie wymyśliłem formę sklepu stacjonarnego i internetowego, w którym to dostępne były t-shirty z nadrukiem przesłanym mi bezpośrednio od klienta. Oczywiście produkcja koszulek odbywałaby się u mnie także nic bym nie zlecał. Czy myślicie, że wiele osób potrzebuje sklepu w którym będzie mogło sobie kupić koszulkę z własnym nadrukiem? Chciałbym się wyróżnić jakością, dlatego ceny nie schodziłyby chyba poniżej 50 zł. Liczę na opinie
![]() --- Ostatnio edytowane 2016-01-28 15:08:57 przez animal123 --- |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Hehe, pomysł sam w sobie jest dobry, tyle tylko, że już wcześniej nań wpadła ogromna rzesza ludzi... Oczywiście nie chcę Cię zniechęcać, ale konkurencję będziesz miał naprawdę potężną! W dodatku zajmują się tym studia i drukarnie, które oprócz tego mają w ofercie sporo innych usług, zatem nadrobią finansowo w razie, gdyby na koszulkach było cienko. Działa na rynku naprawdę masa takich firm - poszukaj w necie "własny nadruk", albo "nadruki personalizowane", "gadżety z nadrukiem", czy po prostu "druk na koszulkach". A drukują na niemal wszystkim - koszulkach, kubkach, długopisach, pen-drive'ach, mouse-pad'ach, czapkach, bluzach, dresach, lustrach, deskach kuchennych, okładzinach betonowych itede, itepe... ![]() W dodatku cena 50 złych nie jest konkurencyjna, bo niektórzy drukują taniej, a koszulki mają też dobrej jakości... Kupują wprost od producenta, a nie w hurtowni. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Pomysł może i dobry, ale trzeba pomyśleć o reklamie na początek. Nie jest łatwo teraz trafić do klientów. Wynika to z tego, że wiele osób próbuje zarobić w podobny sposób. W ostatnich latach dużo sklepów internetowych powstało, a tylko niektóre generują zyski. Powodzenia!
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja zastanawiam sie nad sklepem z ubrankami dla dzieci, słyszałam ze coraz więcej par chce mieć dzieci zas moja koleżanka sprzedaje różne akcesoria dla dzieci na Allegro i całkiem dobrze jej to idzie. W sumie to powoli szukam kogoś kto moze mi zrobić jakiś fajny sklep internetowy chciałabym aby miał oryginalna szatę graficzna, słyszałam że dobrze działajacy sklep i atrakcyjnie wyglądający to połowa sukcesu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak najbardziej popieram tą wypowiedź.
Mój chłopak pracuje na drukarni i prawdą jest, że drukują na wszystkim na czym tylko klient sobie życzy. Jest to firma, która ma zlecenia nie tylko od klientów z Polski ale i zagranicznych, więc spora ilość klientów wchodzi w grę. Drukują na kubkach, ubraniach nawet na opakowaniach czekoladek czy meblach. Myślę, że trudno byłoby Ci pozyskać osoby chętne do zamówienia czegokolwiek. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie chcę cię martwić, ale jest już dużo takich sklepów. Jeden z nich (nie będę robił reklamy) ostatnio nawet otworzył placówkę stacjonarną.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Myślę, ze albo chłopak dał sobie spokój już z tym sklepem albo lubi ryzyko i otworzył
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Takich sklepów jest rzeczywiście dużo. Po za tym drukując pojedyncze sztuki w grę wchodzi termotransfer czyli koszulki ze sztucznych materiałów lub mieszanka bawełna/poliester. Na bawełnie nadrukujesz sitodrukiem, co w przypadku jednej sztuki jest nieopłacalne.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Obecnie faktycznie takie koszulki są w modzie, ale ludzie raczej chętniej zamawiają nadruki przez internet. Ciężko stwierdzić czy będą biegać do sklepu stacjonarnego po taką usługę, ale myślę, że jeżeli zadba się o dobrą reklamę to są szanse.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie obraź się monikakwiecień - ale mam pytanie: w ilu jeszcze wątkach zamieścisz swoją reklamę? Co wspólnego z modą mają produkty bezglutenowe?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.