Wersja do druku

Świeżynek
Drogie Panie,
jestem tu nowa i prawdę mówiąc niewiele miałam do tej pory do czynienia z szyciem. Przyszedł jednak moment, w którym wymarzyłam sobie sukienkę i postanowiłam ją własnoręcznie uszyć :)
W internecie znalazłam sukienkę, której dół wygląda tak, jak chciałabym, żeby wyglądała moja. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź, jak otrzymam coś takiego - żeby uzyskać ten efekt czy muszę zrobić tą spódnicę od sukienki z koła?
Jeśli nie to jak najłatwiej to zrobić? Chcę oczywiście zrobić to jak najlepiej, ale może możecie coś podpowiedzieć :)
Niestety czas mnie goni, bo sukienka potrzebna już na następną sobotę :)

Pozdrawiam,
Edyta.

--- Ostatnio edytowane 2016-01-15 23:47:07 przez Edyta86 ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Krawiec-Filozof
Ten dół to szyfon na podszewce z satyny (chyba) i wydaje mi się, że gdyby był z koła - to nie byłoby takich obfitych marszczeń w talii. One właśnie zdradzają według mnie, że to prostokąt, ewentualnie ćwierć koła.
Ale niechaj się wypowiedzą jeszcze doświadczeńsze koleżanki.:)
Swoją drogą - ciekawy kolor tego szyfonu.:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Świeżynek
Dziękuję za odpowiedź :)
Ja tak właśnie myślałam, że to jest szyfon (kolor tej sukienki jest przepiękny, ale moja będzie kremowa).
Znajoma, która trochę zajmowała się przeróbkami krawieckimi rzekła, że to właśnie najlepiej z koła, a moja mama powiedziała, że chyba nie, stąd moje pytanie :)
Pogromca spamerów
chyba racje ma Zbysiu, ze to z prostego kawala
Świeżynek
Dziekuje. A czy mozna gdzies w internecie znalezc wykroj tak marszczonej sukienki? Moze ktos szyl cos podobnego :)
Stara Gwardia
Spróbuj z burdastyle, albo pomyszkuj po internecie w poszukiwaniu podobnego obrazka klikając w sukienki a później "obrazy"
B-)
Ja w którejś zeszłorocznej burdzie albo może sprzed dwóch lat widziałam podobne wykroje, ale gdybym miała znaleźć właściwy numer to by mi zajęło rok russki.
Na polskiej stronie "burdy" mają tłumaczenie tej zachodniej, jak również polski sklepik z wykrojami.
Ja niedawno szyłam coś takiego, ale to mi wygląda na szyfon drapowany na miseczkach. Czyli - at first miseczki, i drapujesz, prawdopodobnie.Z dokładnego prostokąta to nie jest, zibi, trzeba ro obciąć i modelować na ramiączkach, bo są z jednego kawałka, tak jak dekolt.

Paski wszywane i nie tylko widziałam w burdach z zeszłych lat na mur, identyczne.
:pocieszacz:

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.