Administrator
![]() |
|
O przypomniało mi się, że na naszym weselu mieliśmy pannicę lat 13-14 i ona miała taką luźną sukienkę a od bioder do połowy uda był wszyty ściągacz. Wiec myślę, że to też na czasie.
Wydaje mi się, że w tym wieku nastolatki raczej nie ubierają się w mocno dopasowane stroje tylko coś takiego luźniejszego. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Dokładnie Sus. I w tym wieku niekoniecznie chcą ubierać w śliczne sukieneczki w których mama i ciocia by ją chętnie ubierała
![]() tydea - faktycznie dżins jest uniwersalny ale nie wiem czy będę umiała uszyć drugą kamizelkę ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Tiaa czas buntu i manifestowania własnej osobowości ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
W związku z powyższą dyskusją nasuwa mi się pytanie: Czy ściągacz można zrobić samemu przyszywając np. gumki w kilku rzędach do materiału? czy można np. kupić gotowy?
|
|
Administrator
![]() |
|
Sallma ma to nie był tyle ściagacz co taki szeroki pas materiału, taki obcisły a góra sukienki była luźna ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Zdecydowałam się na razie na uszycie króliczki jako prezent na wielkanoc i podpytam Młodą co ewentualnie by jej się podobało do ubrania.
Wczoraj już powstała bryła z przyszytymi kończynami, dzisiaj zrobię twarzyczkę, uszki, i sukienusię ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Może torbiszcze, Jakiś czas temu moja Pierworodna (lat 14) poprosiła o torbę ogromną jak poszwa na poduszkę. Z racji wielkości torba nie nadaje się do szkoły, ale Pierworodna, zapalona koniara nosi w niej kask i uwiąz. Więc może podpytaj, co by chciała, albo usiądźcie razem. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.