Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
Jestem na forum nowa. Pytam, ponieważ chciałabym nauczyć się robótek na drutach. Czy są jakieś łatwe metody, ściegi, Jak Wy drogie forumowiczki zdobyłyście taką umiejętność? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zajrzyj do Agnieszki: http://www.intensywniekreatywna.pl/ - tam dziewczyny się uczą i nie tylko, ja tylko podglądam, bo jeszcze jedno hobby nie jest mi potrzebne ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dla mnie najłatwiejszy był ścieg francuski. Jeszcze kiedyś w szkole na technice miałam zajęcia, teraz są filmiki na YT, blogi poświęcone podobnym tematom. http://szydelkowe-chwile.pl/simple-stylish-robotki-na-drutach/. Ja odwiedzam czasami ten.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
moja mama robila na drutach duzo fajnych rzeczy ja potrafie tylko podstawy
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja uczylam sie ze starych ksiazek zarowno robienia na drutach jak i szydelkowania, mam teraz 2 ksiazki na ten temat do sprzedania- jak chcesz to pisz na priv.Ja akurat z tych co wola miec instrukcje zawsze pod reka, takze wygodnie mi bylo sie uczyc z ksiazek gdzie masz wszystko rozpisane.I jak zawsze- najtrudniejsze sa poczatki
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja się nauczyłam na drutach robić podglądając jak Mama i Babcia robiły różne cuda
![]() ![]() Jeżeli chodzi o to jak zacząć to poszukaj na necie troszkę, teraz jest mnóstwo takich blogów, z których można się nauczyć najbardziej podstawowych podstaw ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Najlepszy nauczyciel to taki, który usiądzie koło Ciebie, popatrzy i podpowie ale i pochwali
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja się uczyłam przy filmikach instruktażowych na youtubie. Co prawda to nie to samo, jak na żywo, ale da się nauczyć podstaw
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
jeśli masz możliwość to warto jest się uczyć od mamy/babci/cioci, bo na bieżąco możesz korygować błędy i uczyć się nowych rzeczy
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.