Wersja do druku

Świeżynek
przepraszam jeśli umieściłam post nie w tym miejscu, ale mam problem i zaczynam sie wkurzać.
Kupiłam nową JANOME 8050xl i problem jest ze ściegiem zygzak, przepuszcza. Próbowałam chyba wszystko, regulacje górnej nitki, nawet wymieniłam igłę na nową.Czy to z maszyną jest coś nie tak, czy to ja powinnam zająć się jednak czymś innym :mysli:
Dla kontrastu dałam nitki o rożnym kolorze, na dresówce przepuszcza ale na cieńszym materiale prawie w ogóle nie łapie. Ścieg zwykły jest prawidłowy. Poradzicie coś proszę :beczy:

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
update : przepuszcza na każdym ściegu. Czy reklamować maszynę ?
Stara Gwardia
Pewnie,że reklamuj, jeśli masz taką możliwość. Może maszyna wymaga dokręcenia tu i ówdzie i będzie szyła ładnie, ale lepiej żeby zajęli się tym fachowcy. Sprawdź może tylko wcześniej, czy na pewno właściwie poprowadziłaś obie nici i czy igła jest poprawnie zainstalowana.
poza tym inne ściegi są nieestetyczne, krzywe, nierówne i tak sie dzieje od samego początku a maszynę mam raptem 5 dni.
jednak ją wymienię, dziękuję, mieszkam w Uk i mam taką możliwość wiec z niej skorzystam, bo tracę juz nerwy
Mistrzyni Krawiectwa
Na zdjęciach pokazałaś dzianiny, czy na zwykłym płótnie też przepuszcza? A może zmień igłę na taką do dzianin.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.