Świeżynek
![]() |
|
Hej. Znowu piszę w sprawie overlocka. Chciałam kupić 5 nitkowy ale ceny mnie przerastają. Dlatego chciałabym kupić jakiś najtańśzy overclock (nawet używany) a może kiedyś uzbieram na ten 5 nitkowy. I tu pytanie: co najmniej ilu nitkowy musi być overlock? 3 nitkowy starczy?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Zależy co chcesz nim robic ale do zwykłego obrębiania czy szycia dzianin napewno starczy
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
2-3 nitki - obrębiamy
4 nitki - szyjemy dzianiny 5 nitek - szyjemy ściegiem wzmocnionym(czyli jednocześnie obrębiamy, i szyjemy obok łańcuszkiem, dzinsy są tak często szyte, wystarczy zajrzeć) 5 nitek ze ściegami drabinkowymi - podkładamy dzianiny 5 nitek z górnym przeplotem - podkładamy, ale możemy miec na wierzchu ozdobną "drabinkę" ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam,
zdecydowałam się na zakup OWERLOK MERRYLOCK 689, kasę na niego mam, ale jak przyszło co do czego to zaczęłam się zastanawiać czy może jest coś lepszego w zbliżonej cenie (ok. 2000 zł). Mam mało miejsca w mieszkaniu więc maszyna nie może być wielka. Dużo nie szyję (tylko dla siebie), ale marzy mi się już mieć ładnie wykończone ciuszki od środka (zwłaszcza z tych sypiących się materiałów). Możecie coś doradzić? Czy warto zwrócić uwagę na inny owerlok czy zostać przy tym wyborze. Zapomniałam dopisać: to ma być mój pierwszy owerlok, wcześniej na żadnym nie szyłam... (zdecydowałam się na 5-nitkowy, bo jak już kupować jakiś domowy, to żeby za 3 lata nie żałować, że brakuje drabinki... może przy owerloku się rozszyję) --- Ostatnio edytowane 2016-10-26 09:58:30 przez piekara3 --- --- Ostatnio edytowane 2016-10-26 10:39:55 przez piekara3 --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.