Świeżynek
![]() |
|
Witam. Jestem świeżakiem
![]() ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jak zaczniesz szyc zerknij czy nici ze szpulek nie zahaczaja sie ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie bardzo rozumiem o co by się miały zahaczać... Nie zauważyłam, by się plątały. Nawlekłam je raz jeszcze, nawet wymieniłam nici na inne i jest lepiej, ale wciąż nie tak jak powinno być. Co dziwne na innej bawełnie przeszył mi duży fragment i było wszystko pięknie, a przy tej, z której już coś uszyłam i chciałam wykończyć brzeg mi świruje.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem czy to już moje urojenia, ale wydaje mi się również, że jak szyję ciągiem to szew wychodzi łanie, a jak robię przerwę na poprawienie materiału to wtedy się psuje...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam.
Bardzo ważną sprawą jest np. gdy szpulka stoi na stojaku równo nie pochyło,gdy górny prowadnik nici jest równo w pionie w osi (na środku )do osi bolca na którym stoi szpulka. Często nie zwraca się uwagi na takie rzeczy,szpulka stoi byle jak nawleczone w prowadniku na chybił trafił i wtedy zaczynają się cuda ze ściegiem a krawcowa nie wiece co jest grane. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Znaczenie mają też jakość i rodzaj nici. Mój najbardziej lubi takie na dużych szpulkach, ale np. Arenę na małych też wciąga. Jak spróbowałam mu wcisnąć biedronkowe, to strzelił focha
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Prowadnik mam ustawiony według instrukcji (wyciągnięty do góry, aż do "kliknięcia"), jest prosto, nici przechodzą przez niego równolegle, nie na chybił-trafił
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można spróbować firmy Ariadna, grubość 120.
--- Ostatnio edytowane 2016-03-08 12:52:13 przez myszek67 --- --- Ostatnio edytowane 2016-03-08 16:25:41 przez myszek67 --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.